Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jan.2019, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejsbuk će uložiti 300 miliona dolara u novinarstvo

Uprava društvene mreže Fejsbuk saopštila je danas da će uložiti 300 miliona dolara naredne tri godine u razne projekte povezane s novinarstvom, kako bi se poboljšalo informisanje na lokalnom nivou koje je posebno pogođeno digitalnom revolucijom.

"Nastavićemo borbu protiv lažnih vesti (fake news), dezinformacija i informacija lošeg kvaliteta. Želimo da pomognemo i lokalnim medijima", izjavio je Kempbel Braun, potpredsednik Fejsbuka zadužen za partnerstvo s medijima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Ta društvena mreža je u januaru 2017. pokrenula novinarski projekat - Facebook Journalism Project, u cilju jačanja veza s medijima. Glavna zamisao bila je da se medijima ponude rešenja kako da poboljašaju prihode prisustvom na Fejsbuku i da se poboljšala razmena informacija.

Pretaživač Gugl je u martu 2018. godine takođe najavio 300 miliona dolara investicija u seriju projekata u borbi protiv lažnih vesti u cilju podrške medijima koji su smatraju pouzdanim.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U borbu protiv lažnih vesti ulažu 300 miliona

Izvor: B92, 15.Jan.2019

Njujork -- Uprava društvene mreže Fejsbuk saopštila je danas da će uložiti 300 miliona dolara naredne tri godine u razne projekte povezane s novinarstvom...Popularna društvena mreža želi da poboljša informisanje na lokalnom nivou koje je posebno pogođeno digitalnom revolucijom..."Nastavićemo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.