(FOTO) ZAKUVALO SE ZBOG INCIDENTA NAD BALTIKOM: Švedska poziva ruskog ambasadora na razgovor zbog Su-27

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2019, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(FOTO) ZAKUVALO SE ZBOG INCIDENTA NAD BALTIKOM: Švedska poziva ruskog ambasadora na razgovor zbog "Su-27"

Švedsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da će sutra pozvati na razgovor ruskog ambasadora da bi objasnio zašto je ranije ove nedelje ruski borbeni avion proleteo na samo 20 metara od švedskog izviđačkog aviona iznad Baltičkog mora.

Portparolka švedskog ministarstva Dijana Kudhaib je za švedsku tv stanicu SVT rekla da Švedska ovaj incident smatra ozbiljnim, navodeći da je ruski "Su-27" manevrisao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "nekorektno i neprofesionalno, na način koji je ugrozio bezbednost leta".

Incident se odigrao u utorak. Švedski avion "galfstrim" je bio u rutinskoj misiji izviđanja kada je pored njega na maloj razdaljini proleteo ruski avion.

Švedska vojska je objavila i fotografiju ovog incidenta.

Međutim, nadležno rusko ministarstvo je izdalo saopštenje u kojem objašnjava da je letelica "Su-27" prišla pomenutoj letelici s bezbedne distance kako bi sprovela vizuelnu indentifikaciju i utvrdila poreklo letelice.

Nakon promene putanje švedske letelice i njenog udaljavanja od granice ruska letelica se bezbedno vratila u svoju bazu.

Takođe, ruska vojska je ranije ovog meseca navela da je indetifikovala 24 strane izviđačke letelice u blizi svoje granice i četiri puta morala da reaguje kako bi presrela strane avione.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

KLJUČA SEVER EVROPE! ŠVEDSKI VOJNI AVION KRENUO KA RUSIJI, ALI SE POJAVIO SUHOJ... Samoubilačkim manevrom Su-27 zaleteo se u uljeza, Šveđani umakli glavom bez obzira! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 25.Feb.2019, 20:26

Rusi su podigla u vazduh iznad Baltičkog mora borbeni avion Su-27 zbog švedskog vojnog aviona koji se približio ruskim granicama, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.