FAKULTET ZA CRNOGORSKI JEZIK: Počinje upis, ima mesta samo za 40 studenata!

Izvor: Telegraf.rs, 21.Jun.2016, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FAKULTET ZA CRNOGORSKI JEZIK: Počinje upis, ima mesta samo za 40 studenata!

Fakultet za crnogorski jezik i književnost nalazi se na Cetinju i danas je raspisao konkurs za upis brucoša, a prijave će primati u periodu od 22-24. juna.

U junskom upisnom roku će biti upisano 25 budžetskih i 15 samofinansirajućih studenata, a pravo na prijavu imaju svi kandidati sa završenom četvorodišnjom srednjom školom.

Kandidati koji nisu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit mogu da polažu testove iz crnogorskog – srpskog, bosanskog i hrvatskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << jezika i književnosti te iz stranog jezika, čime stiču mogućnost da ostvare ekvivalentan broj bodova kao kandidati koji su stručni ispit polagali eksterno.

Kako je najavljeno, polaganje testova iz ta dva predmeta, za zainteresovane kandidate, biće održano u subotu, 25. juna.

Rezultati konkursa biće objavljeni na oglasnoj tabli i sajtu Fakulteta 27. juna, a upis kandidata koji su stekli pravo na upis izvršiće se 29. juna.

(Telegraf.rs / Izvor: cdm.me)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

POČEO UPIS NA FAKULTET ZA CRNOGORSKI JEZIK: Primaju samo 40 brucoša!

Izvor: Kurir, 21.Jun.2016

...Kako su rekli iz ovog fakulteta, u junskom upisnom roku biće upisano 25 budžetskih i 15 samofinansirajućih studenata, a pravo prijave imaju kandidati sa završenim četvorogodišnjim srednjim obrazovanjem..Kandidati koji nisu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit mogu da polažu testove...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.