Etna ponovo preti

Izvor: B92, 02.Mar.2021, 18:01

Etna ponovo preti

Italijanski vulkan Etna ponovo je danas izbacio pepeo, a uz pomoć vetra on je otišao veoma visoko uvis i stigao i do lučkog grada Katanije.

Vulkan je ispustio i slabije mlazeve lave, a Vulkanološki institut INGV saopštio je da je to osmi "paroksizam" pri poslednjim aktivnostima vulkana, prenosi Ansa.

Kako se navodi, vulkanski pepeo je pao i na manje gradove i sela u podnožju Etne poput Nikolosija, Trekestanjija, Pedare, San Antonija i San Gregorija.

Vulkan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Etna nalazi se na istočnoj obali Sicilije i najviši je vulkan u Evropi i jedan je od najaktivnijih na svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Karambol blizu američko-meksičke granice; 13 poginulih VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 02.Mar.2021

U sudaru džipa u kojem je bilo 25 ljudi i kamiona s prikolicom u SAD je poginulo 13 osoba, dok su ostali putnici povređeni, saopštila je američka policija...Do nesreće na putu na jugu Kalifornije, oko 18 kilometara od granice s Meksikom, došlo je kada je kamion s prikolicom punom šljunka udario...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.