Etihad i Montengro erlajns potpisali sporazum o kod-šer saradnji

Izvor: Blic, 21.Dec.2016, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Etihad i "Montengro erlajns" potpisali sporazum o kod-šer saradnji

Nacionalna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata "Etihad ervejz" i crnogorski nacionalni avio -prevoznik "Montenegro erlajns" potpisali su sporazum o kod-šer saradnji, koji će, kako je saopšteno danas, obezbediti bolju povezanost letova između zemalja Jugoistočne Evrope i Bliskog istoka.

Na osnovu ovog sporazuma, "Etihad ervejz" će dodati svoju oznaku "EY" na letove avio-kompanije "Montenegro erlajns" izmedju Beograda i dve destinacije u Crnoj Gori - Podgorice i Tivta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << navodi se u saopštenju "Etihad ervejza".

Sa druge strane, "Montenegro erlajns" će unaprediti svoj pristup mreži linija "Etihad ervejza" pridružujući svoju oznaku "YM" svakodnevnim letovima ove avio - kompanije izmedju Beograda i Abu Dabija, čime će putnicima "Montenegro erlajnsa" biti omogućena veća pogodnost i fleksibilnost kada putuju ka Ujedinjenim Arapskim Emiratima i daljim destinacijama, preko Beograda.

Viši potpredsednik za razvoj mreže "Etihad ervejza" Gregori Kaldal je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja kod - šer sporazuma, koji je, kako kaže, koristan i za dve avio - kompanije, ali i za njihove putnike.

"Putnici iz Crne Gore sada mogu doći do našeg čvorišta u Abu Dabiju na jednostavan način, samo jednim presedanjem u Beogradu, odakle mogu jednostavnije ostvariti pristup ključnim destinacijama koje nudi naša globalna mreža", izjavio je Kaldal, dodajući da će "Etihad ervejz" proširiti svoju ponudu za putovanja ka Crnoj Gori, koja je, kako navodi, sve značajnija poslovna i turistička destinacija.

Predsednica Odbora direktora "Montenegro erlajnsa" Daliborka Pejović je izjavila da je ovakav oblik saradnje sa "Etihadom" od velikog značaja za "Montenegro erlajns" i Crnu Goru.

"Kod-šer sporazum će osnažiti našu povezanost sa mrežom linija avio-kompanije 'Etihad ervejz' i doprineti unapređenju globalne prepoznatljivosti Montenegro erlajnsa", izjavila je Pejović.

Mesta na kod-šer letovima se mogu rezervisati od 20. decembra 2016. godine kod turističkih agencija, putem internet stranica etihad.com ili montenegroairlines.com, ili putem kontakt centara avio-kompanija.

Putovanja na kod-šer letovima se mogu odvijati počev od 9. januara 2017. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.