Erdogan ne haje - ruši park

Izvor: B92, 06.Jun.2013, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan ne haje - ruši park

Tunis -- Turski premijer Erdogan izjavio da će njegova vlada nastaviti realizaciju planova za preuređenje parka u centru Istanbula, uprkos masovnim protestima.

Erdogan je u obraćanju novinarima posle sastanka s tuniskim kolegom rekao da grupacije koje su odgovorne za ranije nasilničke napade manipulišu onim što je počelo kao ekološki protest protiv seče drveća u parku.

"Taj projekat poštuje istoriju, kulturu i čovekovu okolinu... Ono što radimo je zaštita prava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << većine i očuvanje lepote Istanbula", istakao je Erdogan.

On je takođe rekao da su uhapšeni i neki stranci, preneo je Rojters.

"Vrlo dobro znamo ko je umešan u te nerede i isključujem učešće onih koji brinu za očuvanje čovekove okoline. Među demonstrantima ima ekstremista, od kojih su neki umešani u terorizam. Prisutne su pristalice terorističke organizacije", rekao je Erdogan.

Iako je vlada u Ankari razgovarala s predstavnicima protesta, policija u Turskoj nastavlja da primenjuje sile protiv demonstranata.

Inače, ranije danas preminuo je jedan turski policajac u bolnici, pošto je u sredu bio ranjen na antivladinim protestima u gradu Adani, na mediteranskoj obali Turske, preneli su lokalni mediji.

Mustafa Sari je treća žrtva sedmodnevnih protesta, koji su izbili u oko 70 turskih gradova.

Turska Fondacija za ljudska prava je saopštila da je oko 4.300 ljudi povređeno u demonstracijama ili je zatražilo medicinsku pomoć zbog bačenog suzavca.

Prema vladinim saopštenjima, povređene su i desetine policajaca.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ERDOGAN: Uništićemo park Gezi po svaku cenu

Izvor: Telegraf.rs, 06.Jun.2013

Erdogan je u obraćanju novinarima posle sastanka sa tuniskim kolegom rekao da grupacije koje su odgovorne za ranije nasilničke napade manipulišu onim što je počelo kao ekološki protest protiv seče drveća u parku. On je takođe rekao da je uhapšen jedan broj stranaca

Nastavak na Telegraf.rs...

Erdogan poručio da neće izaći u susret demonstrantima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Jun.2013

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas u Tunisu da isključuje mogućnost da odustane od urbanog projekta u Istanbulu što je izazvalo talas  protesta u Turskoj. Četri osobe su izgubile život u sukobima demonstranata i policije , stotine povrijeđene i privedene. "Projekat poštuje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Erdogan: Nastavljamo sa planovima za Istanbul

Izvor: NaDlanu.com, 06.Jun.2013

Turski premijer Tajip Erdogan izjavio je danas da će njegova vlada nastaviti s realizacijom kontroverznih planova za preuređenje malog parka u centru Istanbula, uprkos masovnim protestima... Erdogan je u obraćanju novinarima posle sastanka sa tuniskim kolegom...

Nastavak na NaDlanu.com...

Demonstranti sa zastavama preplavili Taksim

Izvor: Mondo, 06.Jun.2013

Hiljade demonstranata sa zastavama ispunilo je i večeras Trg Taksim tražeći ostavku premijera Redžepa Tajipa Erdogana nekoliko sati pre njegovog povratka u domovinu nakon puta u inostranstvo. Policija nastavlja sa primenom sile...Pre nego što je napustio Tunis i krenuo ka Turskoj, Erdogan je odbacio...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.