Eparhija zatvorila centar Sretenje u kojem je na smrt pretučen štićenik

Izvor: Blic, 10.Avg.2012, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eparhija zatvorila centar "Sretenje" u kojem je na smrt pretučen štićenik

Šabačka eparhija danas je zatvorila Centar za odvikavanje od droge "Sretenje", u kom je na smrt pretučen štićenik Nebojša Zarubac, rečeno je u toj eparhiji.

Centar za odvikavanje od droge u selu Joševa kod Loznice radio je skoro dve godine, a pre nekoliko dana jedan od štićenika je tragično nastradao.

Za njegovu smrt je osumnjičen upravnik tog centra sveštenik (protojerej stavrofor) Branislav Peranović, kome je određeno mesec dana pritvora.

Peranović >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je od 2009. godine poznat javnosti posle slučaja "Crna Reka" kada je u javnost dospeo snimak na kome se vidi kako štićenike u tom centru kažnjava udarcima lopatom.

Slučaj "Crna Reka" je pred sudom u Tutinu i još nije doneta presuda. Nakon slučaja u kome je osumnjičen za ubistvo episkop šabački Lavrentije je suspendovao Peranovića sa svešteničkih dužnosti do okončanja oba postupka.

Povezane vesti: Sudija: Glavni pretres u slučaju "Crna reka" 13. septembra

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.