Emi nagrade 2021: Dominacija Netfliksa - serije Kruna i Damin gambit neprikosnovene

Izvor: B92, 20.Sep.2021, 08:33

Emi nagrade 2021: Dominacija Netfliksa - serije Kruna i Damin gambit neprikosnovene

Kruna, Damin gambit i komedija Epl TV veliki pobednici Emi nagrada.

Netfliksova drama o kraljevskoj porodici Kruna (The Crown) i Eplova TV komedija Ted Laso (Ted Lasso) veliki su pobednici dodele nagrada Emi za 2021. godinu.

Kruna je dobila nagrade za najbolju dramske serije, kao i četiri u glumačkim kategorijama za Džilijan Anderson, Oliviju Kolman, Džoša O'Konora i Tobajasa Menziza.

Pobeda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Krune u kategoriji najbolje dramske serije nije prvi put da je striming servis osvojio glavnu nagradu na Emiju, ali ovo je prva pobeda za Netfliks.

Kruna je ukupno dobila 11 Emi nagrada, koliko i Damin gambit (The Queen's Gambit), sledi Subotom uveče uživo (Saturday Night Live) sa osam, Ted Laso i Mandolorijan (The Mandalorian) su osvojili sedam nagrada, RuPaul's Drag Race pet, a četiri Mare Of Easttown.

Još jedna Netfliksova serija - Damin gambit - trijumfovala je u kategoriji za najbolju dramsku mini-seriju.

Ova serija pobedila je u konkurenciji I May Destroy You, Mare Of Easttown, The Underground Railroad i WandaVision.

"Kakav divan završetak najneobičnijeg putovanja sa ovom ljupkom porodicom", rekla je Kolman o seriji u kojoj igra ulogu kraljice Elizabete Druge.

"Uživala sam u svakoj sekundi i jedva čekam da vidim šta će se sledeće dogoditi."

Pomenula je oca koji je preminuo tokom pandemije korona virusa.

"Volela bih da je moj tata došao da vidi ovo. Dopalo bi mu se sve ovo."

Anderson je dobila nagradu za ulogu nekadašnje britanske premijerke Margaret Tačer, Menziz za vojvodu od Edinburga, a O'Konor za portret princa Čarlsa.

Mnogi od ovogodišnjih nominovanih glumaca iz Krune nisu više deo ekipe, među kojima je i Emerald Fenel koja je igrala Kamilu, vojvotkinju od Kornvola i suprugu princa Čarlsa., i Olivije Kolman koju će u ulozi kraljice u u predstojećoj petoj sezoni zameniti Imelda Staunton.

Kejt Vinslet i Ijan Mekgregor dobili su glumačke nagrade za uloge u mini serijama - Mer of Istaun i Halson.

U kriminalističkoj seriji HBO, Kejt Vinslet igra policijsku detektivku koja istražuje ubistvo mlade devojke u radničkoj zajednici u Pensilvaniji.

Njene kolege iz serije, Ajvan Piters i Džulijan Nikolson, osvojili su nagrade u kategoriji za sporedne uloge u mini serijama.

Džejson Sudejkis proglašen je najboljim glumcem u komediji Ted Laso, dok su njegove britanske kolege, Hana Vadingem i Bret Goldstajn, nagrađeni za najbolje sporedne uloge.

Ted Laso je priča o američkom fudbalskom treneru koji dolazi u Englesku i postaje trener izmišljenog tima u najjačoj ligi.

"Ova serija je o porodici, o mentorima i nastavnicima, o saigračima", rekao je Sudejkis.

"I ne bih bio ovde da nisam imao sve to u u mom životu."

Njegova kolegica Hana Vadingem, uspešna pozorišna glumica, pozvala je da se više TV uloga dodeljuje glumcima iz teatara.

"Izvođači sa Vest Enda treba da dobiju šansu, molim vas, dajte nam priliku jer vas nećemo izneveriti."

Džin Smart proglašena je za najbolju glavnu glumicu u komediji Hacks.

Pogledajte još neke fotografije sa dodele nagrada:

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Emi nagrade 2021: Dominacija Netlikfsa - serije Kruna i Damin gambit neprikosnovene

Izvor: Radio 021, 20.Sep.2021

Kruna, Dain gambit i komedija Epl TV veliki pobednici Emi nagrada.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.