Ekstremisti prekinuli glasanje, Vučić traži intervenciju

Izvor: RTS, 03.Nov.2013, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekstremisti prekinuli glasanje, Vučić traži intervenciju

Na nekoliko mesta u Kosovskoj Mitrovici srpski ekstremisti polupali glasačke kutije, nakon čega je prekinuto glasanje. Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić zatražio od međunarodne zajednice pravo da Srbija interveniše.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić zatražio od međunaredne zajednice pravo da Srbija interveniše posle napada srpskih ekstermista na nekoliko biračkih mesta u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Glasanje je prekinuto kada su ekstremisti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa fantomkama na glavama upali u Tehničku, Medicinsku i Osnovnu školu "Sveti Sava" i polupali glasačke kutije.

Vučić je zatražio da nam daju 45 minuta da Srbija smiri stanje u Kosovskoj Mitrovici, ali na ovaj zahtev još nema odgovora međunarodnih zvaničnika.

Incident se dogodio kada je veći broj građana krenuo na glasanje. Izbila je tuča, a kosovska policija je upotrebila suzavac i glasanje je prekinuto.

Samo u OŠ "Sveti Sava" nalazi se čak 16 od 33 biračka mesta, koliko ih ima u severnoj Kosovskoj Mitrovici. 

Stakla na školi su porazbijana, a policija se nalazi ispred škole. Osoblje OEBS-a evakuisano je iz škole. Pripadnici OEBS-a napustili su severnu Kosovsku Mitrovicu oko 17.15 u dvadesetak džipova, javlja Tanjug.

Kosovska policija privela je jedno lice, ali se ne zna da li je povezano sa tim događajem.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dozvolite da sredimo stanje u severnoj Mitrovici

Izvor: Akter, 03.Nov.2013

Vicepremijer Aleksandar Vučić tražio je od međunarodne zajednice da dozvoli Srbiji da interveniše 45 minuta u Kosovskoj Mitrovici i sredi situaciju

Nastavak na Akter...

Prekinuti izbori, Vučić traži intervenciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2013

Na nekoliko mesta u Kosovskoj Mitrovici srpski ekstremisti prekinuli glasanje, a prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić zatražio od međunarodne zajednice pravo da Srbija interveniše, prenosi Radio televizija Srbije (RTS).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.