Eksplozija u Švedskoj, povređena ćerka Nasima Haradinaja

Izvor: B92, 03.Jan.2018, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u Švedskoj, povređena ćerka Nasima Haradinaja

U eksploziji bombe u utorak u švedskom gradu Helsingborgu, ranjena je kćerka bivšeg komandanta OVK Nasima Haradinaja, navode tamošnji mediji.

Jaka eksplozija u stanu ranila je Arijanu Haradinaj, koja radi kao medicinska sestra u ovom gradu i priprema se za studije u Švedskoj, prenosi "Gazeta ekspres".

Kosovska novinska agencija Kosovapres pitala je Arijaninog oca, Nasima Haradinaja, da li je napad povezan sa njegovim političkim aktivnostima.

"Eksplozija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u zgradi je teroristička akcija bez obzira na to koji je cilj napada. Ne želim da spekulišem o motivima napada i na švedskim vlastima je da istraže i reše slučaj", rekao je Nasim Haradinaj, koji rukovodi Udruženjem veterana OVK.

Nakon medicinskog zbrinjavanja u bolnici, švedska policija je prebacila Arijanu na bezbedno mesto.

Šef policije Helsingborga Sven Holgeršon rekao je da je u poslednjih šest meseci bilo više eksplozija u tom gradu, kao i da su ti napadi povezani s narkoticima.

Arijanin otac, Nasim Haradinaj, brat od strica aktuelnog kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, bio je jedan od inicijatora peticije koju su nedavno pokrenuli veterani OVK, a koji su tražili izmene Zakona o specijalizovanim komorama i specijalnom tužilaštvu - međunarodnom sudu za ratne zločine koji će se baviti navodnim zločinima bivših pripadnika OVK.

Veterani OVK podneli su peticiju Skupštini, tražeći od suda da istraži sve zločine počinjene na Kosovu, a ne da goni i sudi samo Albancima, navodi portal "Kossev".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bratanica Ramuša Haradinaja ranjena u eksploziji u Švedskoj

Izvor: N1 televizija, 03.Jan.2018

U eksploziji bombe 2. januara, u švedskom gradu Helsingborgu, ranjena je kćerka bivšeg komandanta Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Nasima Haradinaja, prenose švedski mediji...Nasim Haradinaj, brat od strica aktuelnog kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, bio jedan od inicijatorapeticije koju...

Nastavak na N1 televizija...

Snažna eksplozija u Švedskoj, Haradinajeva rođaka ranjena!

Izvor: BKTV News, 03.Jan.2018

U eksploziji bombe u utorak u švedskom gradu Helsingborgu, ranjena je kćerka bivšeg komandanta OVK Nasima Haradinaja, navode tamošnji mediji...Jaka eksplozija u stanu ranila je Arijanu Haradinaj, koja radi kao medicinska sestra u ovom gradu i priprema se za studije u Švedskoj, prenosi "Gazeta ekspres"...Tragedija...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.