Ekskluzivno: Amerikanac koji je pretio ambasadoru SAD, prvo pisao Selakoviću

Izvor: Press, 22.Maj.2013, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekskluzivno: Amerikanac koji je pretio ambasadoru SAD, prvo pisao Selakoviću

"U slučaju da ne prepoznajete moje ime, možda ste čuli za Amerikanca koji je zatvaran tri puta u Srbiji tokom 2009-2011. godine. Prvi put sam zatvoren u samicu i mučen 48 sati zato što sam branio suprugu od napada njenog bivšeg supruga heroinskog zavisnika. Budući da sam već invalid zbog kičme, dve operacije sada će koštati moju porodicu 100.000 dolara. Nemojte se smejati, ali Vaše Ministarstvo i država će platiti ovo i mnogo više jer ćete biti uspešno tuženi >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << pred američkim sudovima. Ništa ne možete učiniti da ovo zaustavite ili da se odbranite... Možete da molite Stejt dipartment da vas spasi, ali kao što će vam oni reći, ja sad držim karte u rukama". 
On dalje navodi da mu je prilikom drugog zatvaranja i odbijanja lekova, više puta davana zatrovana hrana i medikamenti. 
"Zato što sam branio moju bolesnu suprugu i sina od napada dvojice rasista, huligana, proveo sam sedam meseci u CZ-u, VZ-u i Sremskoj Mitrovici. Dvojicu huligana policija nikad nije ni ispitala. Pre osam meseci, korumpirani sudija je uzeo našeg voljenog sina Iliju i dao ga heroinskom zavisniku, njegovom biološkom ocu, koji je tri godine pretio da će pobiti našu porodicu, nije plaćao alimentaciju pet godina, ali čija je porodica platila Dr. Đurića iz "Laze Lazarevića" da napiše u njegovu korist, a protiv moje supruge Jelene. Ilija plače za nama svakog dana, ali ne zadugo, dragi Srbine", napisao je Gordon.
On je istakao i da je Vlada morala da pošalje specijalnu antiterorističku jedinicu da ga deportuje, a da je svojim kontaktima u FBI-u napisao da je Jelena "uspela da dopre do Ambasade SAD" i da će joj verovatno "naredne nedelje" dati vizu.
On se požalio da je "kidnapovanje" sina Ilije Jeleni potpuno povratilo multiple sklerozu, da je morala na VMA i da je delimično nepokretna. On je za to okrivio kako Vladu Srbije, tako i Vladu SAD, odnosno Stejt dipartment i Ambasadu SAD.
"Vidiš Srbine, Amerikanci mogu da tuže strane pojedince i vlade u svojim sudovima i da postignu da im se imovina zamrzne i konfiskuje. Vi, Snežana Malović i znatan broj srpskih zvaničnika ćete biti pozvani kao svedoci. Na kraju, kao i obično, ja ću pobediti, a vaša imena, lična i kolektivna, biće provlačena kroz blato. Zbog vas smo bankrotirali, sad ćemo mi to uraditi vama. Hvala Bogu za lobije dijaspora bosanskih muslimana i kosovskih Albanaca", poentirao je Rasel. 
Potom je naveo da je sklopio sporazum sa FBI, da je Ambasada SAD ranije rekla njegovoj supruzi da nikad neće dobiti vizu, a "sad je dočekuju sa crvenim tepihom".
"Pretpostavljam da nije bolelo to što su Ambasada i FBI znali da sam imao imena i adrese cele porodice američkog ambasadora, ali naravno, budući da je ovo poznata informacija, ne mogu se izvesti zaljučci ni o kakvoj pretnji i ja ne mogu biti optužen ovde. Ti ćeš dragi Srbine dobiti lekciju istinske pravde", poručio je Gordon dodavši na kraju da još uvek mogu da učine to da njemu i supruzi vrate sina Iliju. 
Rasel Gordon je bio poznat našoj javnosti kao fotoreporter koji je slao fotografije iz rata u Bosni i Hercegovini, a nakon toga je prešao da živi u Srbiju, gde je primio pravoslavlje i oženio Srpkinju. 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.