Ekshumacija posmrtnih ostataka iz masovne grobnice kod Raške počinje sljedeće nedjelje

Izvor: SandzakPress.net, 26.Nov.2020, 13:31

Ekshumacija posmrtnih ostataka iz masovne grobnice kod Raške počinje sljedeće nedjelje

Sledeće nedelje počinje ekshumacija posmrtnih ostataka pronađenih u masovnoj grobnici u Kiževaku u Srbiji, za koje se sumnja da su albanski civili ubijeni tokom rata na Kosovu 1999. godine, javlja RTK2. Viši sud u Beogradu dao je dozvolu za početak iskopavanja. Ovo je potvrdio za list Objektiv, šef kosovske delegacije u radnoj grupi za pitanje nestalih, Ibrahim Makoli. Makoli očekuje da će institucije u Srbiji u budućnosti više sarađivati u identifikovanju drugih lokacija masovnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << grobnica. “Plašimo se samo atmosferskih uslova zbog terena, zbog čega bi trebalo da se konsultujemo sa našim forenzičarima koji rade na terenu, ne postoje drugi razlozi za kašnjenje u nastavku istraživanja”, naglasio je Makolli. Objektiv je takođe telefonom kontaktirao direktora Instituta za sudsku medicinu Arsima Grdžaliua, koji je potvrdio da su u pripremi logističke lokacije za početak iskopavanja. Iako je od oružanog rata na Kosovu prošlo više od 22 godine, porodice nestalih osoba još uvijek čekaju odgovore o sudbini svojih najmilijih. Izvor: RTK2 The post Ekshumacija posmrtnih ostataka iz masovne grobnice kod Raške počinje sljedeće nedjelje appeared first on Sandžak PRESS.
Pogledaj vesti o: Raška,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

RSE: Kosovo i Srbija prošle nedelje postigle sporazum o obustavi međusobnih poseta

Izvor: Danas, 26.Nov.2020

Kosovo i Srbija su prošle nedelje postigli "memorandum o razumevanju" za obustavu uzajamnih poseta, sve dok se nastavljaju iskopavanja sumnjive masovne grobnice, u kojoj se sumnja na Albanske civile ubijene tokom nedavnog rata na Kosovu, javlja radio Slobodna Evropa, porgram na albanskom jeziku.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.