Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Jun.2015, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat: Poništena odluka da je Hamas teroristička organizacija

Egipatski apelacioni sud danas je poništio pravosudnu odluku da palestinski islamski pokret Hamas kvalifikuje kao terorističku organizaciju, saopštio je jedan sudski zvaničnik.

"Ova odluka je poništena jer sud koji ju je donio nije nadležan da odlučuje o takvim stvarima", izjavio je neimenovani zvaničnik za AFP.

Sud je 28. februara donio odluku da je Hamas teroristička organizacija a aktivnosti islamskog pokreta, koji kontroliše Pojas Gaze, zabranjene su u Egiptu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa <<

Vlasti u Kairu optužuju Hamas da podržava džihadističku pobunu na Sinaju, na istoku Egipta.

Odnosi između palestinskog pokreta i Egipta znatno su zategnuti od kada je u julu 2013. godine egipatska vojska svrgnula islamskog predsjednika Muhameda Morsija.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poništena odluka suda o Hamasu

Izvor: Akter, 06.Jun.2015

Egipatski apelacioni sud poništio je danas sudsku odluku kojom je palestinski islamistički pokret Hamas proglašen za terorističku organizaciju, javila je novinska agencija MENA..U odluci apelacionog suda navodi se da sud koji je proglasio Hamas terorističkom organizacijom nema nadležnost za odlučivanje...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.