EVO ŠTA SE DEŠAVA SA BAKOM DEČAKA KOJI JE USMRTIO BRATA (12) Sud doneo novu odluku povodom tragedije kod Mladenovca

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2023, 16:15

EVO ŠTA SE DEŠAVA SA BAKOM DEČAKA KOJI JE USMRTIO BRATA (12) Sud doneo novu odluku povodom tragedije kod Mladenovca

Do ubistva iz nehata je došlo iz vatrenog oružja, odnosno, lovačke puške.

Protiv rešenja je dozvoljena žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu dana 08.07.2023. godine doneo je rešenje kojim je prema okrivljenoj odredio pritvor koji joj po tom rešenju može trajati najduže 30 dana, javljaju iz suda.

Pritvor je prema >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << okrivljenoj određen iz zakonskih razloga predviđenih odredbom člana 211 stav 1 tačka 4 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno s obzirom na to da je za krivično delo za koje se okrivljena tereti propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledice doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Okrivljenoj na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekspozivnih materija iz člana 348 stav 1 Krivičnog zakonika u sticaju sa krivičnim delom Teško delo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 Krivičnog zakonika u vezi sa krivičnim delom Izazivanje opšte opasnosti iz člana 278 stav 1 Krivičnog zakonika.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Podsetimo, žena je osumnjičena da je neovlašćeno držala lovačku pušku i municiju kada je njen stariji unuk (14) u selu Međulužje kod Mladenovca slučajno usmrtio brata koji je imao 12 godina.

Do ubistva iz nehata je došlo iz vatrenog oružja, odnosno, lovačke puške.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Slučaj maloletničkog ubistva u Mladenovcu: Koliko smo svesni odgovornosti za dostupnost oružja deci posle Ribnikara?

Izvor: Danas, 09.Jul.2023, 11:59

Maloletnog dečaka (12) juče je ubio njegov stariji brat (14) ispalivši hice iz lovačke puške u njihovoj porodičnoj kući, u mestu Međulužje kod Mladenovca.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.