Dve osobe optužene za kražu dijamanata Tamare Eklston

Izvor: B92, 01.Feb.2020, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve osobe optužene za kražu dijamanata Tamare Eklston

Britanska policija podnela je tužbu protiv dve osobe zbog krađe dijamanata vrednih više desetina miliona dolara iz kuće Tamare Eklston.

Naslednica bivšeg izvršnog direktora Formule 1 Bernija Eklstona opljačkana je u decembru pošle godine.

Kako je saopštila policija, Marija Mester (47) i Emil Bogdan Savastru, oboje stanovnici Londona, optuženi su za krivično delo zavera radi krađe.

U saopštenju se dodaje da su dve druge osobe koje su bile uhapšene, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << puštene na slobodu, ali da su i dalje pod istragom, pernosi AP.

Policija navodi da su hapšenja povezana s pljačkom porodične kuće Eklstonovih u jednoj od najekskluzivnijih londonskih ulica u skupom kvartu Kensington.

Među ukradenim predmetima su preskupo prstenje, minđuše, kao i Kartijeova narukvica koju je Tamara Eklston dobila kao svadbeni poklon.

Mesterova je uhapšena u petak na londonskom aerodromu Stansted, dok je Savastru uhapšen na aerodromu Hitrou u četvrtak. Oni će danas biti izvedeni pred pred sud.

Londonski San naveo je u vreme pljačke da ukradeni nakit vredi oko 50 miliona funti (66 miliona dolara).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.