Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jun.2017, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državni zatvor na ljeto dobija prve 'stanare'?

Građevinski radovi u Vojkovićima su pri kraju. Rok koji su, za završetak državnog zatvora, sebi postavili izvođači, češko-španski konzorcijum OHL, mora se ispoštovati, a on ističe za 30 dana.

“Ima još fine montaže instalacija, sitnih popravki, uređenja prostora okolo, uglavnom radova koji su baš završna faza i koji će realno biti završeni do kraja juna“, rekao je Strahilo Subašić, šef gradilišta iz OHL-a.

U OHL-u tvrde da bi posao bio davno završen >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da nisu imali prinudnu pauzu od tri mjeseca. Sve je stopirao izvođač radova koji ih je tužio, a Okružni sud u Banjaluci tužbu ocijenio kao neosnovanu.

Ipak, sudski proces u jeku sezone produžio je rok, a dodatno će koštati i Ministartsvo pravde BiH.

“To je tačno da je nanio nove troškove, najviše štete ovom sudskom mjerom i kašnjenjem u radovima su na žalost pretrpjela Ministarstvo pravde BiH i država BiH, jer svako prolongiranje naravno košta, u svakom obliku”, rekao je Zoran Bašić, direktor Jedinice za izgradnju Državnog zatvora Ministarstva pravde BiH.

Na pitanje da li je podvučena crta, odnosno koliko je to koštalo Bašić je odgovorio: “Pa, te će se procjene uraditi na kraju, ne bih sad o tome da govorim“.

Ministarstvo čeka još posla. Da bi što prije dobili ključ u ruke, moraju da raspišu još jedan tender.

Izvođači radova tvrde da će za mjesec dana završiti sav posao, a tek onda ide raspisivanje tendera za opremanje državnog zatvora.

Još se ne zna koliko će ta procedura trajati. U Ministartsvu uveliko rade i na sistematizaciji radnih mjesta, a njihove kolege iz resora finansija, u budžetu su predvidjeli nove radnike I to baš one iz državnog zatvora.

Novom osoblju tek slijedi obuka i to nimalo laka, pa su, možda, u Savjetu ministara isuviše optimistični u najavama da će prvi državni zatvor za svoje stanare biti spreman već na ljeto.

(ATV)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.