Drama u Hrvatskoj: Zvao Plenkovića da pita za lečenje dece, završio sa lisicama na rukama

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2018, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama u Hrvatskoj: Zvao Plenkovića da pita za lečenje dece, završio sa lisicama na rukama

Ne kačiti se s premijerom?

Ivan Jelić, zbog telefonskog poziva Vladi Hrvatske, s namerom da se požali zbog toga jer nema novca u fondovima za lečenje retkih dečjih bolesti, uhapšen je uz obrazloženje da je navodno uputio ozbiljne pretnje premijeru Andreju Plenkoviću.

Pročitajte i:

Jelić (21) priveden je juče, uz predlog tužilaštva da mu se odredi istražni zatvor, a tereti se za krivično delo pretnje.

On je tokom pretpodneva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pozvao javno dostupan brroj telefona Vlade Hrvatske i zatražio da ga razgovara s premijerom Plenkovićem. Premijerovoj sekretarici je rekao da želi da se čuje sa njim, jer vlada ima novac za skupe avione, a nema za teško bolesnu decu, potom iz neobjašnjenih razloga navodno izjavio da će kupiti avion i "razvaliti, srušiti vladu".

Slučaj je prijavljen policiji koja je pokrenula kriminalističko istraživanje i uhapsila Jelića. Nakon istrage, on je uz krivičnu prijavu priveden na ispitivanje u riječko Opštinsko državno tužilaštvo, a potom pušten da se brani sa slobode.

U svojoj obrani je, kako se navodi, mladi Lošinjanin isticao da inače nije nasilan čovek, da je čak i simpatizer HDZ-a i premijera Plenkovića, što se može videti i iz njegovog Fejsbuk profila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZVAO DA SE POŽALI ŠTO NEMA PARA ZA BOLESNU DECU: Lošinjanin (21) uhapšen zbog pretnji hrvatskom premijeru

Izvor: Kurir, 08.Apr.2018

Lošinjanin Ivan Jelić uhapšen je zbog telefonskog poziva Vladi Hrvatske, koji je uputio u nameri da se požali na to što nema novca u fondovima za lečenje retkih dečjih bolesti, a uz obrazloženje da je navodno uputio ozbiljne pretnje premijeru Andreju Plenoviću.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.