Drama u Americi se nastavlja: Pronađen helikopter, za marincima se i dalje traga

Izvor: B92, 07.Feb.2024, 17:24

Drama u Americi se nastavlja: Pronađen helikopter, za marincima se i dalje traga

Američki vojni helikopter koji je nestao danas dok je prevozio pet marinaca iz Nevade u Kaliforniju, pronađen je u južnoj Kaliforniji.

Potraga za pet marinaca se nastavlja.

Helikopter "CH-53E super stalion" poleteo je iz vazdušne baze u blizini Las Vegasa i trebalo je da sleti u Miramar kod San Dijega, međutim iz helikoptera su zatražili pomoć od šerifa San Dijega i Civilne vazdušne straže, prenosi CNN.

Vojne ekipe za potragu i spasavanje tragaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za nestalim marincima po hladnom vremenu, snegu i kiši u planinskoj oblasti u kojoj se srušio helikopter, saopšteno je iz komande američkih marinaca, prenosi CBS Njuz.

Helikopter CH-53E Super Stallion pronađen je istočno od San Dijega u dolini Pajn, u Kaliforniji, u 09.08 po lokalnom vremenu, a samo nekoliko sati kasnije pokrenuta je potraga za marincima, navodi se u saopštenju 3. eskadrile avijacije američkih marinaca.

U potragu su uključene savezne agencije, odeljenje šerifa okruga San Dijego i Civilna vazdušna patrola.

Helikopter je poleteo iz vazduhoplovne baze Krič u okrugu Klark, u Nevadi, prema aerodromu marinaca Miramar u San Dijegu, a onda je saopšteno da letelica kasni.

Sekretarka za štampu Bele kuće Karin Žan-Pjer potvrdila je novinarima da je predsednik Bajden obavešten o potrazi za marincima tokom leta u predsedničkom avionu prema Njujorku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drama u Americi: Nestao helikopter

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Feb.2024

Helikopter "CH-53E Super Stallion" poletio je iz vazduhoplovne baze Krič u blizini Las Vegasa i trebalo je da stigne u avio stanicu marinaca Miramar u utorak uveče, ali je "prijavljeno da kasni", nakon što se nije pojavio.

Nastavak na Nezavisne Novine...

DIGLA SE KALIFORNIJA NA NOGE! Intezivna potraga za američkim helikopterom i dalje traje, OTKRIVENO gde je poslednji put uočena letelica (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2024

Potraga za nestalim američkim helikopterom i dalje traje, vremenski uslovi otežavaju posao spasilačkim ekipama..Udaljena i prekrivena snegom oblast južne Kalifornije postala je epicentar intenzivne potrage spasilačkih ekipa nakon nestanka vojnog helikoptera sa pet američkih marinaca...Helikopter...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.