Dr Verica Jovanović: Zaštitne maske kada smo u kolektivu

Izvor: B92, 17.Jun.2020, 18:38

Dr Verica Jovanović: Zaštitne maske kada smo u kolektivu

"Tokom poslednja 24 sata testirali smo više od 6.000 ljudi, što je doprinelo otkrivanju većeg broja slučajeva", rekla je direktorka "Batuta" Verica Jovanović.

Kako je rekla, važno je da se sprovedu sve mere osobe u kontaktu.

"Manifestacija virusa je izmenjena. Sada imamo drugačiju kliničku sliku zaraženih osoba. Sada je više asimptomatskih osoba, koji testiranjem otkriju da su zaraženi", navodi dr Jovanović za TV Prvu.

Ona je naglasila da je važno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ako se jave slabost i povišena temperatura, uz šta idu i respiratorne tegobe, trebalo bi se odmah javiti lekaru.

"Epidemiološka služba je tu da preporuči načine ponašanja – nošenje maske u kolektivima."

Doktorka Jovanović rekla je da se Srbija nalazi na repu epidemije, ali da je važno da se poštuju preporuke zaštite te ponovo dodala da se to odnosi na kolektive.

Opširnije u video prilogu:

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.