Direktorka "Batuta" o porastu broja obolelih od koronavirusa: Na repu smo epidemije... VIDEO

"Tokom poslednja 24 sata testirali smo više od 6.000 ljudi, što je doprinelo otkrivanju većeg broja slučajeva", rekla je direktorka "Batuta" Verica Jovanović.

Izvor: B92

Sreda, 17.06.2020.

18:40

Direktorka
Printskrin/ TV Prva

Kako je rekla, važno je da se sprovedu sve mere osobe u kontaktu.

"Manifestacija virusa je izmenjena. Sada imamo drugačiju kliničku sliku zaraženih osoba. Sada je više asimptomatskih osoba, koji testiranjem otkriju da su zaraženi", navodi dr Jovanović za TV Prvu.

Ona je naglasila da je važno da ako se jave slabost i povišena temperatura, uz šta idu i respiratorne tegobe, trebalo bi se odmah javiti lekaru.

"Epidemiološka služba je tu da preporuči načine ponašanja – nošenje maske u kolektivima."

Doktorka Jovanović rekla je da se Srbija nalazi na repu epidemije, ali da je važno da se poštuju preporuke zaštite te ponovo dodala da se to odnosi na kolektive.

Opširnije u video prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: