Dovoljna je jedna nepromišljena greška

Izvor: B92, 25.Sep.2019, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dovoljna je jedna nepromišljena greška"

Iranski predsednik Hasan Rohani upozorio je svetske lidere da je region Persijskog zaliva "na ivici kolapsa".

On je dodao da bi bilo koja nepromišljena greška mogla da "izazove veliki požar".

"Nećemo tolerisati provokativnu intervenciju stranaca. Odgovorićemo odlučno i snažno na svaku vrstu kršenja našeg teritorijalnog integriteta i bezbednosti", rekao je Rohani u govoru na Generalnoj skupštini UN u Njujorku.

Iran neće pregovarati o nuklearnom pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve dok su na snazi sankcije, rekao je Rohani i dodao da njegova zemlja "pruža otpor najnemilosrdnijem ekonomskom terorizmu".

"Naš odgovor na razgovore pod pritiskom je . ne", rekao je Rohani, uz poruku da bi Iran mogao da napusti nuklearni sporazum iz 2015. ako evropske sile ne uspeju da ga spasu posle povlačenja SAD.

"Mi smo posvećeni nuklearnom sporazumu, ali strpljenje Irana ima granice", upozorio je on, prenosi Rojters.

On je rekao da SAD nisu uspele da reše sukobe u Avganistanu, Iraku i Siriji i da nisu u stanju da sad učestvuju u smirivanju tenzija i donošenja mira regionu.

Rohani je optužio SAD za "nemilosrdan ekonomski terorizam" i za, kako se izrazio, gusarsko ponašanje u međunarodnim odnosima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.