Dosta je bilo: Utvrditi krivičnu odgovornost za Infostan

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Okt.2015, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dosta je bilo: Utvrditi krivičnu odgovornost za Infostan

Pokret "Dosta je bilo - Saša Radulović" zatražio je danas da se obavi inspekcijski nadzor javnog komunalnog preduzeća "Infostan" Beograd i utvrdi krivična odgovornosti zbog toga što je na septembarskom računu za komunalne usluge obračunato i osiguranje stana.

"Dodavanje 'neobaveznih' stavki na obavezan račun za komunalne usluge teško može biti slučajno. Pre će biti da je reč o smišljenom i organizovanom zavlačenju ruke u džep stanovnicima glavnog grada", navode >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << iz pokreta.Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je štampanje novih uplatnica "Infostana", zbog čega pokret "Dosta je bilo" postavlja pitanje, ko će platiti novo štampanje.

Kako je navedeno, JKP "Infostan" ima 650.000 korisnika i naplatom iznosa od 200 dinara, sliva se u jednu kasu 130 miliona dinara ili više od milion evra mesečno.

"Smatramo da ovde ima elemenata i za pokretanje sudskih postupaka protiv odgovornih i tražimo od tržišne inspekcije da ih inicira. U izboru jedne privatne osiguravajuće kuće koja se nameće građanima očigledno ima elemenata korupcije", piše u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Skupština grada odlučuje o smeni direktora Infostana

Izvor: Blic, 08.Okt.2015, 12:24

Gradonačenik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da očekuje da će Skupština grada, koja odlučuje o smeni direktora komunalnih preduzeća, doneti ispravnu odluku po pitanju smene direktora preduzeća Infostan...Mali je, odgovarajući na pitanja novinara da prokomentariše da li je bilo korupcije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.