Dogodine obavezno predškolsko obrazovanje trogodišnjaka; već se koristi 50 miliona evra kredita

Izvor: B92, 28.Nov.2019, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogodine obavezno predškolsko obrazovanje trogodišnjaka; već se koristi 50 miliona evra kredita

Ministar prosvete Mladen Šarčević ponovio je da će jedan od prioriteta dogodine biti obavezan obuhvat dece od tri do šest godina predškolskim obrazovanjem.

On je kazao da se za to već koristi 50 miliona evra kredita Svetske banke i da se na tome radi s lokalnim samoupravama i fondacijama.

Šarčević je na konferenciji Američke privredne komore (AmCham) "Sedmo prolazno vreme - 2019. godina" najavio i da će u januaru da predstavi novu Stategiju obrazovanja do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2030. godine.

Objasnio je da će se ona raditi na dva nivoa - strategija za prosvetu i strategija za visoko obrazovanje i nauku.

Nastaviće se i izmena "kurikuluma" za treće i sedme razrede osnovne škole, dok će se u gimnazijama raditi reforma trećeg razreda.

Šarčević je naveo da se očekuje i završetak reforme finansiranja visokog obrazovanja.

"Završava se i jedinstveni informacioni sistem prosvete", kazao je ministar i naveo da će on omogućiti niz informacija za đake, roditelje i sve druge koje zanima sve u vezi sa radom u obrazovanju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.