Đuzepe Konte konta do srede: Premijer najavio novu vladu Italije

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2019, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đuzepe Konte konta do srede: Premijer najavio novu vladu Italije

U slučaju neuspeha, predsednik Serđo Matarela nema mnogo izbora

Italijanski premijer Đuzepe Konte je izjavio da očekuje da do srede finalizuje razgovore oko nove italijanske vlade. Italijanski predsednik Serđo Matarela je Konteu u četvrtak dao mandat da pokuša da formira novu koaliciju pošto se prethodna koju su činili Pet zvezda i ekstremno desna Liga raspala.

Pet zvezda i Demokratska partija su tokom vikenda vodile intenzivne pregovore oko ministarskih mesta, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a Konte kaže da je "političko raspoloženje" među njima dobro.

- To će biti u utorak, sredu najkasnije - rekao je Konte, odgovarajući na pitanje kada će ponovo otići kod Matarele sa programom i imenima ministara, uveren u pozitivan ishod pregovora.

Ukoliko do dogovora ipak ne dođe u toku sledeće nedelje, očekuje se da Matarela raspusti parlament i odredi datum izbora.

BONUS VIDEO: Buran kraj leta u Španiji - POPLAVE, OLUJE, TORNADO, BUJICE NA ULICAMA (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.