Konte uveren u pozitivan ishod

Izvor: B92, 02.Sep.2019, 07:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konte uveren u pozitivan ishod

Italijanski premijer Đuzepe Konte je izjavio da očekuje da do srede finalizuje razgovore oko nove italijanske vlade.

Italijanski predsednik Serdjo Matarela je Konteu u četvrtak dao mandat da pokuša da formira novu koaliciju pošto se prethodna koju su činili Pet zvezda i ekstremno desna Liga raspala.

Do raspada je došlo jer se lider Lige Mateo Salvini povukao nadajući se da će izazvati raspisivanje prevremenih izbora i da će pobediti te samostalno formirati vladu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a računajući na popularnost koju trenutno uživa zbog svoje antiimigranske politike.

Pet zvezda i Demokratska partija su tokom vikenda vodile intenzivne pregovore oko ministarskih mesta, a Konte kaže da je "političko raspoloženje" među njima dobro.

"To će biti u utorak, sredu najkasnije", rekao je Konte, odgovarajući na pitanje kada će ponovo otići kod Matarele sa programom i imenima ministara, preneo je Rojters.

Konte je istakao da je uveren u pozitivan ishod pregovora.

Ukoliko do dogovora ipak ne dođe u toku sledeće nedelje, očekuje se da Matarela raspusti parlament i odredi datum izbora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Konte uveren u pozitivan ishod, očekuje novu vladu do srede

Izvor: RTS, 02.Sep.2019

Italijanski premijer Đuzepe Konte očekuje da do srede finalizuje razgovore oko nove italijanske vlade. . Italijanski predsednik Serđo Matarela je Đuzepe Konteu dao mandat da pokuša da formira novu koaliciju pošto se...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.