Đurić: Voleo bih da Kosnet očita bukvicu Haradinaju i Veseljiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jan.2019, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Voleo bih da Kosnet očita bukvicu Haradinaju i Veseljiju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da bi voleo da američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet očita bukvicu političarima u Prištini zbog uvođenja taksi na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine, ali da sumnja da će se to desiti.

Kako je ranije najavljeno, Kosnet će se danas sastati sa premijerom Kosova Ramušom Haradinajem i predsednikom kosovskog parlamenta Kadrijem Veseljijem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
"Voleo bih da im očita bukvicu zato što su to zaslužili, ali sumnjam da će se to desiti", rekao je Đurić za televiziju Prva.

Upitan kako komentariše to što je predsednik Kosova Hašim Tači nedavno naveo da se ne slaže sa odlukom o uvođenju taksi, Đurić je odgovorio da bi "bio naivan da poveruje da se on autentično protivi tome".

"Svi ministri iz njegove partije su glasali za takvu odluku, možda jesmo glupi, ali nismo toliko. Prvo da vidimo dela, a kada vidimo dela, razgovaraćemo na odgovarajući način", rekao je Đurić.

Mediji o sastanku Kosneta s prištinskim političarima pišu da bi on mogao da rezultira ukidanjem taksi, jer je upravo on pre nedelju dana dostavio dokument američkog Saveta za nacionalnu bezbednost i Stejt departmenta, kojim se zahteva da Priština odmah ukine takse ili će SAD uvesti sankcije Kosovu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Đurić: Priština ne ide u pravcu deeskalacije tenzija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2019

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da ne veruje u priče kosovskog predsednika Hašima Tačija o ukidanju taksi, jer Priština to delima demantuje...Đurić je rekao da bi voleo da ambasador SAD u Prištini "očita bukvicu" liderima na Kosovu, ali dodaje da ne veruje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.