Đurić: ROSU bespravno zadržao četiri radnika

Izvor: RTS, 29.Sep.2018, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: ROSU bespravno zadržao četiri radnika

Direktor Kancelarije za KiM kaže da su se pripadnici ROSU povukli sa jezera Gazivode oko 16 časova. Prethodno su bespravno zadržali četiri radnika Centra za ekologiju i razvoj sporta u Zubinom Potoku. Na čitavoj teritoriji Srbije sprovode aktivnosti Vojske Srbije i MUP-a, dodaje Đurić.
Marko Đurić se posle 16 časova treći put obratio javnosti informacijom da su se pripadnici ROSU povukli sa severa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kosova.

Srbija je, kaže, dobila izvinjenje iz pojedinih zapadnih ambasada koje su ranije tvrdile da ROSU nije bio prisutan na severu. To, kaže, dokazuje odakle medijima ta informacija.
Navodi da je upadom specijalnih jedinica ROSU na Gazivode dijalog Beograda i Prištine koji se vodi pod okriljem EU u Briselu sve neizvesniji, a to je, ocenio je, rezultat neodgovornog i nedopustivog ponašanja Prištine.
On je, međutim, poručio da će Srbija pobediti one koji misle da mogu da se igraju na ovaj način, a onima koji su, kako je rekao, svojom neodgovornošću doveli do toga da dijalog između Beograda i Prištine doživi ovakvu sudbinu kakvu je danas, poručio je da će sada malo teže videti predsednika Vučića u Briselu nakon svega ovoga.
"Malo teže će da imaju ljude prema kojima će ovako da se ponašaju kao što su se danas ponašali prema celoj Srbiji", rekao je Đurić.
Na prethodnoj konferenciji za novinare demantovao je navode da se ROSU povukao oko 14.30 i naveo četvorica radnika zadržani u Centru za ekologiju i razvoj sporta.
"Na objektu su zadržani Nemanja Milovanović i Miloš Milić, radnici Centra, i građevinski radnici Nikola Đurović i Nenad Galjak", rekao je Đurić.
Direktor Kancelarije za KiM rekao je da su pripadnici ROSU bile na Gazivodama uprkos i nasuprot čvrsto datoj reči predstavnika NATO-a da paravojne albanske jedinice neće dolaziti na sever pokrajine.
"Ovim se pokazalo po treći uzastopni put da srpski narod na KiM ne može da računa ni na NATO ni na KFOR. Poslednji put kada smo hapšeni na KiM, kada je Vučiću onemogućeno da poseti srpski narod u selu Banje i sada ovo danas", poručio je Đurić. 
Ističe da je jasno da je laž da se ovakve stvari dešavaju zbog nekih unutrašnjih političkih igrica u Prištini.
"Niko se ne igra sa ratom i mirom zarad unutrašnjih prilika. Dosta je sa igricama. Šesnaest ili sedamnaest puta pre konflikta Izraela i Palestine su na sličan način različite linije prelažene pa je onda izbio jedan od najžešćih konflikata. I zato je vreme da se sa neodgovornim potezima stane", ističe Đurić.
Napominje da se na čitavoj teritoriji Srbije sprovode aktivnosti Vojske Srbije i MUP-a u skladu sa naređenjima predsednika republike kako bi se, kaže, stvorili preduslovi da se ovakvo ponašanje zaustavi.
Direktor kancelarije za KiM rekao je da će se predsednik Vučić obratiti javnosti u 21 sat.  
Dodaje da Vučić trenutno obilazi oružane snage Srbije i napominje da su Srbi sa KiM na više lokaciaj počeli da se okupljaju. 
Direktor Kancelarije za KiM je "čestitao na rezultatima zamrznutog konflikta svima onima koji su govorili da će nam procvetati ruže ako ne bude dogovora".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.