Đurić: Biće to najobimnija i najsadržajnija poseta Vučića Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2018, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Biće to najobimnija i najsadržajnija poseta Vučića Kosovu i Metohiji

Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji, 8. i 9. septembra, biće najsadržnija i najsveobuhvatnija, rekao je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, navodeći da će se šef države obratiti građanima na centralnom skupu u Kosovskoj Mitrovici.

"Vučić će izneti neke od najznačajnijih stavova po pitanju odnosa Srbije prema KiM i vizije i viđenja rešavanja ovog pitanja u prelomnim trenucima i prelomnim mesecima", rekao je Đurić na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za novinare u Vladi Srbije.

Naveo je da će Vučić tada posetiti sve srpske oštine na severu KiM, ali i građane južno od Ibra.

"Vučić će razgovarati sa građanima u Lešku, Zubinom Potoku, Zvečanu, obići će jug, boraviće u srpskim enklavama, u pojedinim sredinama u kojima nijedan srpski predsednik i zvaničnik nije ulazio", rekao je Đurić.

Dodao je da predsednik Vučić želi da se lično uveri kako narod na KiM živi i kakvi su problemi, ali i da im prenese poruku solidarnosti i ohrabrenja državnih institucija.

Prema Đurićevim rečima, Vučić će imati sastanak i sa predsedstavnicima poslovne zajednice, u okviru Biznis foruma u Leposaviću, na kojem će učestvovati više od 200 srpskih privrednika i između 20 i 30 kompanija iz drugih delova zemlje.

Nema sumnje, kaže Đurić, da će po broju lokacija koje će predsednik posetiti ovo biti najobimnija poseta, a po broju ljudi i temama svakako najsadržajnija, jer će, dodaje, razgovarati sa zaposlenima u zdravstvu, prosveti, privredi, meštanima širom KiM.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Što da idem na skup, kad gubim državu Srbiju

Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2018, 11:07

U školama na centalnom Kosovu pripremljeni su spiskovi sa imenima zaposlenih koji će 8. i 9. septembra ići u Zubin Potok na skup povodom dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Za RTV Kim je potvrđeno da se prave i spiskovi onih koji to ne žele da učine...RTV Kim je imala uvid u spiskove...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.