Đukić Dejanović: Za četiri godine dve milijarde dinara za sufinansiranje mera populacione politike

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Maj.2020, 10:49

Đukić Dejanović: Za četiri godine dve milijarde dinara za sufinansiranje mera populacione politike

Кabinet ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku je u protekle četiri godine opredelio oko dve milijarde dinara bespovratnih sredstava za preko 200 projekata u 112 gradova i opština u Srbiji za sufinansiranje mera populacione politike, saopšteno je danas iz tog kabineta.

Od tih sredstava oko 84 miliona dinara uloženo je u opštinu Rača, putem Javnog poziva, a pored kupovine poljoprivredne mehanizacije za privatna lica, sredstva su opredeljena >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i za nabavku neophodne medicinske opreme pri domu zdravlja, sanaciju vodovodne mreže, uređenje dvorišta i interaktivnih učionica u školskim objektima i druge projekte iz oblasti populacione politike, piše u saopštenju.

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović je obišla dve porodice u opštini Rača, od kojih je jedna sa 11 dece, a koje su dobile oko 800.000 dinara pomoći preko Javnog poziva za kupovinu poljoprivredne mehanizacije. Ona je posle posete izjavila da je "neophodno nastaviti sa posvećenim radom na pitanjima populacione politike, kako bi se unapredila demografska slika naše zemlje i uspešno upravljalo migracijama".

"Fokus ostaje na podršci porodicama u svim krajevima Srbije i podsticanju, posebno mladih, da ostanu da žive i rade u našoj zemlji. Dodeljivanje bespovratnih sredstava za gradove i opštine u Srbiji je samo jedna od mera koje sprovodimo u okviru primene Strategije podsticanja rađanja", kazala je Đukić Dejanović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.