Dodeljena sredstva za poljoprivednu mehanizaciju u Rači

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2020, 09:10

Dodeljena sredstva za poljoprivednu mehanizaciju u Rači

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović posetila je danas dve porodice u okolini Rače kojima su dodeljena sredstva za kupovinu poljoprivredne mehanizacije.

Sredstva su dodeljena u okviru javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Srbiji koji već četvrtu godinu za redom raspisuje kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << politiku, navedeno je u saopštenju.

Ona je posetila porodice Nešić i Jović sa predsednikom opštine Rača Nenadom Savkovićem.

Porodica Nešić iz sela Popović koja broji čak 11 dece i porodica Jović iz sela Vučić sa troje dece, zahvalile su na sredstvima, u vrednosti od oko 800.000 dinara, za koja smatraju da će im pomoći da unaprede rad u okviru njihovih domaćinstava i ostanu u svojim sredinama.

Tom prilikom, ministarka je ukazala na značaj populacione politike, kao jednog od prioriteta Srbije.

"Neophodno je nastaviti sa posvećenim radom na pitanjima populacione politike, kako bi se unapredila demografska slika naše zemlje i uspešno upravljalo migracijama. Fokus ostaje na podršci porodicama u svim krajevima Srbije i podsticanju, posebno mladih, da ostanu da žive i rade u našoj zemlji", rekla je Đukić Dejanović.

Kako kaže, dodeljivanje bespovratnih sredstava za gradove i opštine u Srbiji je samo jedna od mera koje sprovodimo u okviru primene Strategije podsticanja rađanja.

Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku u poslednje četiri godine uložio je oko 84 miliona dinara u opštinu Rača, putem javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Srbiji.

Pored kupovine poljoprivredne mehanizacije, sredstva su opredeljena i za nabavku neophodne medicinske opreme pri domu zdravlja, sanaciju vodovodne mreže, uređenje dvorišta i interaktivnih učionica u školskim objektima, nabavku automobila za potrebe predškolske ustanove, formiranje savetovališta za dojenje i negu deteta, edukaciju mladih na temu zaštite reproduktivnog zdravlja, kao i podršku deci sa smetnjama u govoru i oštećenim sluhom.

Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku je u protekle četiri godine opredelio oko dve milijarde dinara bespovratnih sredstava za više od 200 projekata u 112 gradova i opština u Srbiji za sufinansiranje mera populacione politike.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đukić Dejanović: Za četiri godine dve milijarde dinara za sufinansiranje mera populacione politike

Izvor: Danas, 22.Maj.2020

Kabinet ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku je u protekle četiri godine opredelio oko dve milijarde dinara bespovratnih sredstava za preko 200 projekata u 112 gradova i opština u Srbiji za sufinansiranje mera populacione politike, saopšteno je danas iz tog kabineta.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.