Đilas se verbalno sukobio sa članovima organizacije Marks 21

Izvor: RTS, 20.Jan.2019, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas se verbalno sukobio sa članovima organizacije "Marks 21"

Organizacija "Marks 21", koja sebe naziva revolucionarno socijalističkom, objavila je snimak rasprave sa čelnikom Saveza za Srbiju Draganom Đilasom tokom jučerašnjeg protesta "1 od 5 miliona" u Beogradu.
Tokom verbalnog sukoba članovi ove organizacije su Đilasa okrivili da su on i njegova bivša vlast krivi za socijalnu i ekonomsku propast njihovih roditelja, a Đilas je na to uzvratio psovkom i uvredema.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Kako je saopštila ova organizacija, to se desilo pred kraj šetnje kada se levom bloku protesta pridružio i lider SzS, nakon čega je Đilas verbalno napao članove ove grupe. 
Ova organizaciju je uz saopštenje medijima prosledila i snimak rasprave koji možete pogledati ovde.  
Povodom ovog incidenta, večeras se oglasio Đilas koji je rekao da nikoga nije napao tokom šetnje "Jedan od pet miliona" i izrazio žaljenje što je psovao.
Đilas je u pisanoj izjavi naveo da nikoga nije napao tokom, niti posle šetnje i da nije trebalo da psuje, ali da je reagovao ljudski, jer su ga vređali pred decom.
Đilas je objasnio da je u subotu u šetnji sustigao grupu mladih koji su ga nazivali pogrdnim rečima i da je on prošao bez rekacije, ali kada su ga ugledali krenuli su ka njemu i došlo je do verbalnog konflikta sa ljudima sa kojima svaki put zajedno šeta.
"U pitanju su moji prijatelji, a ne telohranitelji, jer telohranitelje nemam", rekao je Đilas i dodao da se po završetku šetnje našao sa decom uzrasta šest i sedam godina i da ih je po izlasku iz knjižare "Vulkan" na početku Knez Mihailove čekala ista grupa od desetak ljudi koji su pred decom počeli da skandiraju istu parolu.
"Rekao sam im da nije u redu da to viču kada sam sa decom i produžio sam, ali su oni nastavili. Stao sam pred njih, dok je njihova majka Iva odvela Anu i Vuka 15-ak metara dalje i pitao ih da li njihovi roditelji znaju kako se ponašaju. Pošto nisu prestajali, opsovao sam ih, što naravno nije ispravno", naveo je Đilas.
Đilas je dodao da se u konflikt umešao njegov prijatelj i jedan građanin koji je prolazio i video šta se dešava i da su ih razdvojili.
"Moja reakcija je bila krajnje ljudska. Nije trebalo da psujem, žao mi je zbog toga, ali pitam svakoga kako bi se on poneo da mu se desi nešto ovako. To što se bavim politikom ne daje mi pravo nikoga da vređam, ali ne daje pravo ni drugima da se ovako ponašaju, posebno kada sam na ulici sa svojom porodicom", rekao je Đilas.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Incident na protestu opozicije

Izvor: Mondo, 20.Jan.2019

Organizacija "Marks21", koja sebe naziva revolucionarno socijalističkom, objavila je snimak rasprave sa čelnikom Saveza za Srbiju Draganom Đilasom tokom jučerašnjeg protesta “1 od 5 miliona” u Beogradu...Foto: Mondo/Stefan Stojanović ilustracija..Tokom verbalnog sukoba članovi ove organizacije...

Nastavak na Mondo...

Marks 21: Homofobni napad Đilasa; Đilas: Nije trebalo da psujem (VIDEO)

Izvor: Danas, 20.Jan.2019

Levičarska organizacija Marks 21 se nakon jučerašnjeg protesta u Beogradu "1od 5 miliona"u kojem je učestvovala kao levi deo bloka oglasila saopštenjem u kojem je lidera Saveza za Srbiju optužila za autoritarni, mizogini i homofobni istup. Članak Marks 21: Homofobni napad Đilasa; Đilas: Nije...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.