Incident na protestu opozicije

Izvor: Mondo, 20.Jan.2019, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident na protestu opozicije

Organizacija "Marks21", koja sebe naziva revolucionarno socijalističkom, objavila je snimak rasprave sa čelnikom Saveza za Srbiju Draganom Đilasom tokom jučerašnjeg protesta “1 od 5 miliona” u Beogradu.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović ilustracija

Tokom verbalnog sukoba članovi ove organizacije su Đilasa okrivili da su on i njegova bivša vlast krivi za socijalnu i ekonomsku propast njihovih roditelja, a Đilas je na to uzvratio psovkom i uvredama. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Kako je saopštila ova organizacija, to se desilo pred kraj šetnje kada se levom bloku protesta pridružio i lider SzS, nakon čega je Đilas verbalno napao članove ove grupe, prenosi Tanjug.

Ova organizaciju je uz saopštenje medijima prosledila i snimak rasprave.

"U subotu 19. januara, Marks21 je učestvovao u još jednom u nizu antirežimskih protesta koji se svake subote organizuju u Beogradu. Šetali smo kao deo levog bloka, koji nakon brojnih smrti radnika i izbacivanja ljudi na ulicu zahteva bezbednost na radu, prekid prinudnih iseljenja, obustavu privatizacije i stalan i stabilan posao za sve. Pred kraj šetnje primetili smo da se našem bloku pridružio i lider Saveza za Srbiju, Dragan Đilas, sa trojicom telohranitelja", piše u saopštenju ovog bloka, koje je objavio Kurir.

"Sukob nije eskalirao, a Dragan Đilas se udaljio iz levog bloka. Po završetku protesta, lider Saveza za Srbiju ponovo se pojavio u blizini naše grupe i dobacio nam: Imate 20 godina, jel' vam znaju roditelji gde ste?", navodi se u saopštenju.

U verbalnom okršaju koji je usledio na kraju jučerašnjeg protesta opozicije članovi organizacije “Marks 21” su Đilasa okrivili da su on i njegova bivša vlast krivi za socijalnu i ekonomsku propast njihovih roditelja, a Đilas im je na kraju uzvratio psovkama.

Povodom ovog incidenta, večeras se oglasio i Đilas, koji je priznao da nije trebalo da psuje, a navodi da su mladi levičari prvo njega napali iako je bio sa decom i ženom.

"To što se bavim politikom ne daje mi za pravo nikoga da vređam, ali ne daje pravo ni drugim da se ovako ponašaju, posebno kada sam na ulici sa porodicom", naveo je Đilas u izjavi za javnost.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.