Đilas: Očekujemo hapšenja, ali se ne plašimo (UŽIVO)

Izvor: Blic, 06.Feb.2014, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Očekujemo hapšenja, ali se ne plašimo (UŽIVO)

Beograd - Demokratija je na staroj adresi. Ova stranka stranka se ne raspada, ona je jača nego ikad u poslednje dve godine - rekao je predsednik DS Dragan Đilas na stranačkoj konferenciji za novinare.

On je naveo da demokratama poslednjih dana prilaze mnoge javne ličnosti, poput Aide Ćorović koja će biti na listi DS.

- U poslednjih 15 dana iščlanio se samo 141 član, a stranka ima više od 180.00 članova - rekao je Đilas.

On je naveo da ne želi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da troši "ni vreme ni reči na ljude koji napuštaju DS".

[FOTO] Upravo počinje konferencija za medije Demokratske stranke #DSkzn pic.twitter.com/AocmrIG8HO

— DEMOKRATSKA STRANKA (@demokrate) February 6, 2014

Demokrate su, prema njegovim rečima, spremne na sve što ih čeka.

- Očekujemo pritiske, hapšenja, ali se ne plašimo. Što je više napada i laži o nama, mi ćemo biti jači - kazao je Đilas.

Predsednik DS veruje da će u nardenih nekoliko dana stranka rešiti "tehničkiproblem s blokadom računa. To, kazao je, neće ugroziti funkcionisanje stranke.

Poslednjih nekoliko dana više pojedinaca i odbora, među njima i nekadašnja ministarka Snežana Malović i državni sekretar Slobodan Homen i poslanik Nenad Konstantinović, napustilo je redove DS.

Demokratska stranka će na vanrednim parlamentarnim izborima nastupiti na zajedničkoj listi sa Novom strankom, Demokratskim savezom Hrvata Vojvodine, Udruženim sindikatima Srbije "Sloga", Bogatom Srbijom Zaharija Trnavčevića i velikim brojem istaknutih boraca za demokratiju i ljudska prava, među kojima je i Aida Ćorović.

Kako piše "Blic" u današnjem štampanom izdanju poslovni računi Demokratske stranke blokirani su za iznos od 96.925.398,86 dinara. Račun je blokiran zbog potraživanja člana DS, inače preduzetnika iz Kikinde Zorana Mileševića. On je u aprilu prošle godine stranci dao 850.000 evra kako bi izašli iz blokade koja je nastupila zbog neredovnog vraćanja kredita od 350 miliona dinara Razvojnoj banci Vojvodine. DS i ovog puta nije redovno servisirala obaveze po kreditu zbog čega je stečajni upravnik Razvojne banke Vojvodine 27. januara realizovao depozit Mileševića za naplatu dospelih obaveza.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS napustio 141 od 188.000 članova

Izvor: Beta, 06.Feb.2014

BEOGRAD, 6. februara 2014. (Beta) - Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Djilas rekao je u četvrtak, povodom odlaska iz stranke jednog broja funkcionera, da je tu partiju u poslednjih dvadesetak dana napustio 141 od ukupno 188.000 članova..."Sve dok nas bude makar jedan, nećemo odustati od onoga...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.