Đaci ubili nastavnika jer im je zaplenio mobilni?

Izvor: B92, 25.Jan.2019, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đaci ubili nastavnika jer im je zaplenio mobilni?

Najrobi -- Troje učenika je uhapšeno pod sumnjom da su povezani sa ubistvom nastavnika u Keniji nakon što im je on, navodno, konfiskovao jedan mobilni telefon.

Piter Omari, profesor fizike u srednjoj školi Hopevel u gradu Nakuru, napadnut je u četvrtak, prenosi BBC.

Zamenik okružnog komesara Elim Šafi iznoseći detalje o ovom slučaju, rekao je da se Omari vraćao svojoj kući u školskom kompleksu u Nakuru, 150km severozapadno od glavnog grada Najrobija, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pogođen u glavu.

Zvaničnici su za BBC rekli da je nastavnik Omari bio zadužen za nadzor tokom večernje nastave, a da je učenicima zabranjeno da koriste mobilne telefone u mnogim školama u Keniji jer su ih oni koristili za varanje na ispitima i njihovo korišćenje prouzrokovalo je i nedisciplinu tokom izvođenja nastave.

Učestali napadi na nastavnike i škole izazivaju veću zabrinutost vlasti u Keniji, izjavili su BBC-ju u Najrobiju.

Prošle godine učenici su u Kisumu u zapadnoj Keniji, ubili učitelja mačetom nakon žučne rasprave u baru.

U 2016. učenici su u internatu u Kisiju spalili studentski dom, navodno zato što im je zabranjeno da gledaju direktan prenos fudbalske utakmice sa Evropskog prvenstva, prenosi BBC.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZBOG MOBILNOG NASTAVNIK DOBIO METAK U GLAVU: Oduzeo učenicima telefon, sačekali ga na putu do kuće (VIDEO)

Izvor: Kurir, 25.Jan.2019

Troje učenika je uhappšeno pod sumnjom da su povezani sa ubistvom nastavnika u Keniji nakon što im je on, navodno, konfiskovao jedan mobilni telefon.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.