ĐORĐE BALAŠEVIĆ DOBIJA SVOJ PARK U CRNOJ GORI: Podgorica odaje počast preminulom kantautoru

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2021, 18:45

ĐORĐE BALAŠEVIĆ DOBIJA SVOJ PARK U CRNOJ GORI: Podgorica odaje počast preminulom kantautoru

Na preko 5.000 metara kvadratnih će posaditi 68 sadnica različitih vrsta drveća

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković najavio je danas da će glavni grad Crne Gore dobiti park posvećen kantautoru Ðorđu Balaševiću, koji je preminuo pre sedam dana.

- Uvažavajuci sugestije naših sugrađana koji su sjajno reagovali na vest o tome da glavni grad ima nameru da se na primeren način oprosti od Ðorda Balaševića, odlučili smo da, umesto murala, u čast velikog jugoslovenskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kantautora formiramo novu parkovsku površinu na Bulevaru Mihaila Lalića - poručio je Vuković na Fejsbuku.

Naveo je da će na preko 5.000 metara kvadratnih posaditi 68 sadnica različitih vrsta drveća, preneo je sajt RTCG.

- Poslednje, stablo oraha, posadicemo 11. maja, na njegov 68. rođendan, kada ćemo park i predati na upotrebu stanovnicima glavnog grada - dodao je Vuković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.