Dirljivi govori na komemoraciji Džonu Mekejnu u Arizoni

Izvor: VOA, 30.Avg.2018, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dirljivi govori na komemoraciji Džonu Mekejnu u Arizoni

U crkvi u Arizoni održana je memorijalna služba za preminulog senatora Džona Mekejna na kojoj su govorili njegovi bliski prijatelji i saradnici, među njima bivši potpredsednik SAD Džo Bajden. Mekejna su se prisećali kao “istinskog američkog heroja”, “užasnog vozača sa čudnim smislom za humor i ljubitelja dobre rasprave”. Na memorijalnoj službi je bilo oko 3500 ljudi. U prvi redovima sedeli su Mekejnova supruga Sindi i njegova deca, a službi je prisustvovalo i 24-oro aktuelnih i četvoro bivših senatora i lidera iz Arizone. Prijatelj i saradnik preminulog senatora Džo Bajden održao je dirljiv govor i prisetio se “radosti na Mekejnovom licu kada je trebalo da izađe za govornicu u Senatu i započne raspravu”. Demokrata Bajden je rekao da je Mekejna gledao kao brata i da su imali “mnogo porodičnih svađa”. ​Bajden je istakao da Džon Mekejn “nije mogao da podnese zloupotrebu vlasti, da je bio otelotvorenje dostojanstva i poštovanja i da je verovao u izvorne američke vrednosti”. Bivši potpredsednik je u nekim momentima bio na ivici suza. Prisetio se i svog sina koji je takođe preminuo od tumora na mozgu I rekao da je to “brutalno, nemilosrdno i neoprostivo”. ​Mekejnov bivši šef osoblja Grant Vuds nasmejao je prisutne na službi pričama o Mekejnovoj “očajnoj vožnji” i smislu za humor. Predsednik kompanije “Raza Development Fund” Tomi Espinoza nazvao je Mekejna “jednim od najvećih američkih heroja današnjice”, dok ga je pastor u crkvi Noe Garsija nazvao “istinskim američkim herojem”. Posle govora, kovčeg sa Mekejnovim telom iz crkve je iznela počasna garda uz pesmu Frenka Sinatre “My Way”. Telo senatora Džona Mekejna biće izloženo u zgradi Kongresa u petak. U subotu će biti održana memorijalna služba u Nacionalnoj katedrali u Vašingtonu, a sahrana će biti na groblju Pomorske akademije u Anapolisu u nedelju.                

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Arizona, oproštaj od Džona Mekejna uz zvuke Sinatrine pesme

Izvor: RTS, 30.Avg.2018

U Feniksu je održana komemoracija republikanskom senatoru iz Arizone Džonu Mekejnu, koji je preminuo u subotu u 81. godini od tumora na mozgu. . Komemoraciji u baptističkoj crkvi prisustvovalo 3.500 ljudi, među kojima su...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.