Diković i Farina dogovorili pojačavanje patrola VS i Kfor

Izvor: Beta, 28.Avg.2014, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diković i Farina dogovorili pojačavanje patrola VS i Kfor

BEOGRAD, 28. avgusta 2014. (Beta) - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković i komandant Kfora Salvatore Farina dogovorili su se u četvrtak da hitno pojačaju zajedničke patrole, posebno u rejonima u kojima je uočena bespravna seča šume.

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi da su Diković i Farina razgovarali povodom terorističkih napada koji su se dogodili u Kopnenoj zoni bezbednosti u sredu oko 17 sati i četvrtak u ranim jutarnjim časovima, kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << poginuo pripadnik Žandarmerije Stevan Sindjelić.

U telefonskom razgovoru sa generalom Farinom, general Diković je tražio veće angažovanje snaga Kfora duž administrativne linije, kako bi se sprečile ilegalne aktivnosti na tom području.

Diković je posebno istakao da je nedopustivo da se grupe civila naoružane automatskim puškama slobodno kreću, da bespravno seku šumu i napadaju snage bezbednosti Srbije, koje ih u tome potpuno legitimno sprečavaju.

General Farina je, navodi se u saopštenju, takodje osudio napade na snage bezbednosti Srbije.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.