Vojska Srbije i Kfor pojačavaju zajedničke patrole

Izvor: Akter, 28.Avg.2014, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska Srbije i Kfor pojačavaju zajedničke patrole

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković i komandant Kfora Salvatore Farina dogovorili su danas, posle ubistva pripadnika Žanadarmerije kod Kuršumlije, hitno pojačavanje zajedničkih patrola, posebno u rejonima u kojima je uočena bespravna seča šume

Diković je, u telefonskom razgovoru sa generalom Farinom, tražio veće angažovanje snaga Kfora duž administrativne linije ,"kako bi se sprečile ilegalne aktivnosti na tom području".

On je posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << istakao da je nedopustivo da se grupe civila naoružane automatskim puškama slobodno kreću, da bespravno seku šumu i napadaju snage bezbednosti Republike Srbije, koje ih u tome potpuno legitimno sprečavaju.

Pri tome, ti naoružani civili čine teroristička akta, kao što je napad na pripadnike Žandarmerije Republike Srbije, rekao je on, prenela je Vojska Srbije na svo msajtu.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije i komandnat Kfora "dogovorili su hitno pojačavanje zajedničkih patrola, posebno u rejonima u kojima je uočena bespravna seča šume".

General Farina je, takođe, osudio napade na snage bezbednosti Republike Srbije, dodala je Vojska Srbije u saopštenju objavljenom na svom sajtu.

Pripadnik srpske Žandarmerije Stevan Sinđelić preminuo od posledica rana zadobijanih u napadu na srpku policiju u Kopnenoj zoni bezbednosti.

On je teško ranjen u reonu sela Orlovac u opštini Kuršumlija kada je više, za sada nepoznatih, osoba albanske nacionalnosti iz vatrenog oružja pucalo na žandarme koji su obezbeđivali mesto uviđaja, saopšteno je iz MUP-a Srbije.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Diković i Farina dogovorili pojačavanje patrola VS i Kfor

Izvor: Beta, 28.Avg.2014

BEOGRAD, 28. avgusta 2014. (Beta) - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković i komandant Kfora Salvatore Farina dogovorili su se u četvrtak da hitno pojačaju zajedničke patrole, posebno u rejonima u kojima je uočena bespravna seča šume...U saopštenju Ministarstva odbrane navodi...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.