Vojska i KFOR pojačavaju patrole

Izvor: B92, 28.Avg.2014, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska i KFOR pojačavaju patrole

Posle ubistva pripadnika Žandarmerije kod Kuršumlije, Vojska Srbije i KFOR najavili su hitno pojačavanje zajedničkih patrola.

S druge strane, zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Saša Rašić rekao je da Ministarstvo istražuje incident koji se dogodio kraj Merdara.

Načelnik Generalštaba VS Ljubiša Diković i komandant međunarodnih snaga Salvatore Farina dogovorili su pojačano prisustvo svojih pripadnika na administrativnoj granici s KiM, a posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u rejonima u kojima je uočena bespravna seča šume.

Diković je, u telefonskom razgovoru s generalom Farinom, tražio veće angažovanje snaga Kfora duž administrativne linije,"kako bi se sprečile ilegalne aktivnosti na tom području".

On je posebno istakao da je nedopustivo da se grupe civila naoružanih automatskim puškama slobodno kreću, da bespravno seku šumu i napadaju snage bezbednosti Republike Srbije, koje ih u tome potpuno legitimno sprečavaju.

“Pri tome, ti naoružani civili čine teroristička akta, kao što je napad na pripadnike Žandarmerije Republike Srbije“, rekao je Diković.

General Farina je, takođe, osudio napade na snage bezbednosti Republike Srbije, dodala je Vojska Srbije u saopštenju objavljenom na svom sajtu.

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Saša Rašić rekao je da Ministarstvo istražuje incident u kojem je poginuo srpski žandarm, potvrdio je da su šumokradice upale na teritoriju Srbije i dodao da policija Kosova pokušava da ih nađe.

"Zvaničan izveštaj daćemo nakon prikupljanja svih informacija u vezi sa incidentom koji se desio u tom području", rekao je Rašić.

Pripadnik srpske Žandarmerije Stevan Sinđelić preminuo od posledica rana zadobijenih u napadu na srpsku policiju u Kopnenoj zoni bezbednosti.

On je teško ranjen u rejonu sela Orlovac u opštini Kuršumlija kada je više, za sada nepoznatih, osoba albanske nacionalnosti iz vatrenog oružja pucalo na žandarme koji su obezbeđivali mesto uviđaja, saopšteno je iz MUP-a Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UBISTVO ŽANDARMA KOD MERDARA: Vojska i KFOR pojačavaju zajedničke patrole!

Izvor: Kurir, 28.Avg.2014

General Diković je istakao da je nedopustivo da se grupe civila naoružane automatskim puškama slobodno kreću, da bespravno seku šumu i napadaju snage bezbednosti Republike Srbije, koje ih u tome potpuno legitimno sprečavaju..BEOGRAD - Načelnik Generalštaba VS Ljubiša Diković i komandant međunarodnih...

Nastavak na Kurir...

Diković traži veće prisustvo KFOR-a duž administrativne linije

Izvor: Blic, 28.Avg.2014

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, danas je, povodom terorističkog napada u kome je ubijen pripadnik Žandarmerije, od komandanta Kfora general-majora Salvatorea Farine zatražio veće angažovanje pripadnika međunarodnih snaga duž administrativne linije...U telefonskom...

Nastavak na Blic...

Osuda ilegalnih aktivnosti i žaljenje zbog dve žrtve

Izvor: JuznaSrbija.info, 28.Avg.2014

Zvaničnici Kfora i Misije Euleks su, povodom pucnjave u reonu Kuršumlije, oštro osudili sve ilegelne aktivnosti i izrazili saučešće porodicama dve žrtve - pripadniku srpske Žandamerije i Albancu s Kosova...Komandant Kfora general Salvatore farina i v.d. šefa Misije Euleks Žoel Vahter izrazili...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.