Devojčica (8) umrla od jezivih povreda tokom prve bračne noći (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 05.Okt.2016, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčica (8) umrla od jezivih povreda tokom prve bračne noći (VIDEO)

Osmogodišnja devojčica iz Jemena preminula je od unutrašnjeg krvarenja nakon prve bračne noći sa pet puta starijim mladoženjom.

Jezivi događaj uznemirio je javnost i vratio na dnevni red užasnu tradiciju zemalja na Srednjem Istoku, koja devojčice prisiljava na brak.

Hunanitarne organizacije pozvale su na hapšenje supruga nesrećne devojčice, ali i svih onih koji su bili njegovi saučesnici.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, između 2011. i 2020. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << više od 140 miliona devojčica postaće nečije neveste.

Od te brojke, njih 50 miliona biće mlađe od 15 godina, dok se pre tog uzrasta u Jemenu uda više od četvrtine devojčica.

Ova praksa ne samo da ih ograničava u daljem školovanju, već ih izlaže fizičkom, emotivnom i seksualnom nasilju u toku brakova na koje su primorane.



Najveći problem u rešavanju ovog pitanja je to što na svetskom nivou ne postoji usaglašeno starosno doba u odnosu na koje se neko definiše kao dete ili odrasla osoba.

(Telegraf.rs / Kami.com)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

(VIDEO) JEZIVO: Devojčica (8) umrla od povreda tokom prve bračne noći!

Izvor: Kurir, 05.Okt.2016

...Jezivi događaj uznemirio je javnost i vratio na dnevni red užasnu tradiciju zemalja na Srednjem Istoku, koja devojčice prisiljava na brak..Hunanitarne organizacije pozvale su na hapšenje supruga nesrećne devojčice, ali i svih onih koji su bili njegovi saučesnici..Prema podacima Ujedinjenih...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.