Delimično ili potpuno štrajkuje 1.000 škola

Izvor: Beta, 22.Okt.2014, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delimično ili potpuno štrajkuje 1.000 škola

BEOGRAD, 22. oktobra 2014. (Beta) - Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Dragan Matijević izjavio je da je od srede ujutro više od 1.000 škola u Srbiji delimično ili potpuno obustavilo rad zahtevajući izuzeće prosvete iz najavljenog smanjenja plata u javnom sektoru i donošenje zakona o platnim razredima.

"Prema podacima Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije od 10 časova, u štrajku je 435 škola od čega je 330 potpuno obustavilo rad a 105 škola radi sa minimimom >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << procesa rada. Od ostalih sindikata imamo potvrdu da je odziv na obustavu rada dobar pa računamo da preko 1.000 škola širom Srbije učestvuje u štrajku", kazao je Matijević za agenciju Beta.

On je nakon protesta prosvetnih radnika u Beogradu ocenio da je takav odziv prevazišao očekivanja organizatora štrajka što prema njegovim rečima "pokazuje da su prosvetni radnici shvatili ozbiljnost situacije u kojoj se nalaze".

Više od 2.000 članova članova Unije sindikata prosvetnih radnika, Sindikata obrazovanja Srbije, Sindikata radnika u prosveti i Granskog sindikata prosvete "Nezavisnost" protestovalo je u Beogradu zahtevajući da se prosvetni radnici izuzmu iz najavljenog smanjenja plata u javnom sektoru.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Više od 1.000 škola u Srbiji štrajkuje: Prosvetari žele da spreče smanjenje plata

Izvor: Press, 22.Okt.2014

Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Dragan Matijević izjavio je da je od srede ujutro više od 1.000 škola u Srbiji delimično ili potpuno obustavilo rad zahtevajući izuzeće prosvete iz najavljenog smanjenja plata u javnom sektoru i donošenje zakona o platnim razredima. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.