Delegacija SPP-a na obilježavanju Dana državnosti BiH

Izvor: SandzakPress.net, 25.Nov.2019, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija SPP-a na obilježavanju Dana državnosti BiH

U Multimedijalnoj sali Memorijalnog centra Kovači u nedjelju navečer, 24.11.2019. godine, održana je svečana akademija povodom 25. novembra – Dana državnosti naše domovine, Bosne i Hercegovine. Izvođenjem himne, prigodnim muzičkim i dramskim programom, te obraćanjima zvanica na akademiji se prisjetilo ključnih događaja iz bogate historije Bosne i Hercegovine koji su vodili ka nezavisnoj i suverenoj Bosni i Hercegovini. Akademiji u organizaciji partije Naroda i pravda prisustvovala je >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << i delegacija Stranke pravde i pomirenja koju su činili predsjednik Političkog savjeta SPP-a dr. Admir Muratovic i predsjednik OO SPP-a Tutin, Zaim Redzepovic.Prisutnima se ispred SABNOR-a obratio Nijaz Skenderagić rekavši kako je žalosno što je Akademija u organizaciji Naroda i Pravde, jedan od rijetkih događaja koje organizuju političke stranke, a kojim se prisjeća na jedan od najvažnijih događaja iz bosanskohercegovačke historije. Skenderagić je podsjetio na historijske okolnosti u kojima je održano zasjedanje ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu 25. novembra 1943. General Mustafa Polutak, predsjednik Udruženja za zaštitu tekovina borbe za BiH, podsjetio je da su se u Bosni i Hercegovini branili osnovni postulati civilizacije: pravda, zajednički život, poštovanje drugog i drugačijeg, jednakopravnost i čast.Predsjednik Naroda i Pravde, Elmedin Konaković, kao domaćin svečane akademije, kazao je da mu je čast što Narod i Pravda već u prvoj godini postojanja može organizirati ovakvu akademiju na kojoj se zajednički prisjećamo najboljih sinova i kćeri naše domovine. Zahvalio se gostima iz cijele Bosne koji su prisustvovali Akademiji, posebno izdvajajući delegaciju SPP i Sandzak uputivši čestitke povodom Dana Sandzaka.Delegacija SPP-a u društvu sa Fikret Ef. Camicem,je nakon Akademije obišla mezarje na Kovacima u proučili Fatihu rahmetli predsjedniku BiH Aliji Izetbegovicu i sehidima palim za odbranu Bosne i Hercegovine.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Muftija Dudić posjetio Ambasadu Bosne i Hercegovine u Beogradu

Izvor: SandzakPress.net, 26.Nov.2019, 18:33

  Dana 26. novembra 2019. godine predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić posjetio je Ambasadu Bosne i Hercegovine u Srbiji gdje se susreo sa novoimenovanom ambasadoricom Aidom Smajić. U delegaciji je bio i direktor Islamskog centra u Beogradu Sead ef. Šaćirović. Tom prilikom,...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.