Deklaracija o očuvanju srpskog jezika i kulture završena

Izvor: Večernje novosti, 08.Jan.2018, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deklaracija o očuvanju srpskog jezika i kulture završena

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković rekao da je reč o pravno-političkom aktu koji Srbima treba da omogućida zaštiti srpski jezik i ćirilično pismo Deklaracije o očuvanju srpskog jezika i kulture je završena i spremna je za potpisivanje i usvajanje, izjavio je danas generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, navodeći da je reč o aktu koji treba da zaštiti obeležje srpskog identiteta a to su srpski jezik i ćirilično pismo. "Reč je >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << o pravno-političkom aktu koji Srbima treba da omogući ono što je normalno za svaki narod u Evropi i svetu, a to je da zaštiti obeležje njihovog identiteta, naš srpski jezik, naše ćirilično pismo", rekao je Selaković gostujući na RTS-u. Pročitajte još: Država kreće u boj za spas ćirilice On je kazao da je obaveza svake države da ulože maksimum aktivnosti na očuvanju elemenata nacionalnog identite Srba i da se traži samo ono što se garantuje i što je omogućeno manjinama u Srbiji. Deklaracija će, kaže Selaković, zapravo biti Aneks Sporazuma o specijalnim i paralelnim odnosima, a biće fokusiran samo na jedno pitanje, a to je pitanje očuvanja obeležja srpskog nacionalnog identiteta srpskog jezika i ćiriličnog pisma.Pročitajte još: Tri stuba za opstanak svih Srba "Važno je da je Deklaracija završena. (Predsednik RS Milorad) Dodik rekao da će najverovatnije na Sretenje biti usvojena i nadam se da će biti tako. Uveren sam da ona neće biti mrtvo slovo na papiru", naglasio je Selaković. Upitan za pojedine kritike, on je rekao da "uživa svaki put u manipulacijama u srpskim medijima". "Navikli smo da neko nešto kritikuje a da tekst nisu videli. Hajde da vidimo tekst pa da vidimo šta će se delati", zaključio je Selaković.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završena Deklaracija o očuvanju srpskog jezika; Selaković: Vučić se neće dodvoravati Amfilohiju

Izvor: Večernje novosti, 08.Jan.2018

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković rekao da je reč o pravno-političkom aktu koji Srbima treba da omogućida zaštiti srpski jezik i ćirilično pismo Deklaracije o očuvanju srpskog jezika i kulture je završena i spremna je za potpisivanje i usvajanje, izjavio...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.