Dani Vojvodine u Beogradu sedmi put

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2019, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dani Vojvodine u Beogradu sedmi put

Po sedmi put za redom, sutra i prekosutra će biti održana manifestacija "Dani Vojvodine u Beogradu". Ispred Restorana "Velika Skadarlija", od 11 do 19 sati će u utorak i sredu posetioci iz Beograda i inostranstva biti u prilici da probaju tradicionalna vojvođanska jela, ali i da se upoznaju sa ponudom lokalnih turističkih organizacija iz pokrajine. U sredu popodne u Hotelu "Metropol Palace" biće održan panel "Riznica ukusa Vojvodine".

Ovogodišnja novina je da će se sutra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ispred "Velike Skadarlije" od 16 sati osam novinarskih parova takmičiti u spremanju "Sosine šerpe", tj. riblje čorbe, koju će kasnije posetioci moći da probaju.

Prvi deo dana, između ostalog, posvećen tradicionalno pripremljenim vojvođanskim čvarcima. Pored gastronomske, bogata turistička ponuda Vojvodine podrazumeva i svetski poznate manifestacije, ali i salaše i čarde, urbani turizam i brojne kulturno – istorijske spomenike.

"Mislim da Vojvodina ima puno toga da ponudi i upravo to je razlog što mi svake godine pokušavamo da u Beogradu privučemo, ne samo Beograđane, koji uvek rado dolaze u Vojvodinu, nego pokušavamo da privučemo i turiste koji dođu u Beograd, a turista je jako puno u Beogradu i top destinacija jeste svakako Beograd", kazao je direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović. On je dodao da su Beograd i Novi Sad već neko vreme jedinstvena turistička destinacija za mnoge strance.

"Zahvaljujući komunikaciji, geografskom položaju, ali i prirodnom negde inklinacijom, Beograd i Novi Sad se već dugo prodaju, kao i sve ono što je na putu za Novi Sad, prodaju se kao jedan turistički proizvod i smatramo da je to veoma značajno i nastavićemo i ubuduće", saopštio je on.

U sredu popodne u Hotelu "Metropol Palace" DDOR Osiguranje iz Novog Sada će održati panel na kom će biti predstavljena brošura "Riznica ukusa Vojvodine", u kom se nalaze sve potrebne informacije o tradicionalnim vojvođanskim jelima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.