14. oktobar  2019. 16.07  →  17.54 | Izvor: RTV (Radoslavka Žigić)

Dani Vojvodine u Beogradu sedmi put

BEOGRAD -

Po sedmi put za redom, sutra i prekosutra će biti održana manifestacija "Dani Vojvodine u Beogradu". Ispred Restorana "Velika Skadarlija", od 11 do 19 sati će u utorak i sredu posetioci iz Beograda i inostranstva biti u prilici da probaju tradicionalna vojvođanska jela, ali i da se upoznaju sa ponudom lokalnih turističkih organizacija iz pokrajine. U sredu popodne u Hotelu "Metropol Palace" biće održan panel "Riznica ukusa Vojvodine".

video icon

Ovogodišnja novina je da će se sutra ispred "Velike Skadarlije" od 16 sati osam novinarskih parova takmičiti u spremanju "Sosine šerpe", tj. riblje čorbe, koju će kasnije posetioci moći da probaju.

sunce, leto, vreme, prognoza, vojvodina, zalazak, priroda

Prvi deo dana, između ostalog, posvećen tradicionalno pripremljenim vojvođanskim čvarcima. Pored gastronomske, bogata turistička ponuda Vojvodine podrazumeva i svetski poznate manifestacije, ali i salaše i čarde, urbani turizam i brojne kulturno – istorijske spomenike.

"Mislim da Vojvodina ima puno toga da ponudi i upravo to je razlog što mi svake godine pokušavamo da u Beogradu privučemo, ne samo Beograđane, koji uvek rado dolaze u Vojvodinu, nego pokušavamo da privučemo i turiste koji dođu u Beograd, a turista je jako puno u Beogradu i top destinacija jeste svakako Beograd", kazao je direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović. On je dodao da su Beograd i Novi Sad već neko vreme jedinstvena turistička destinacija za mnoge strance.

"Zahvaljujući komunikaciji, geografskom položaju, ali i prirodnom negde inklinacijom, Beograd i Novi Sad se već dugo prodaju, kao i sve ono što je na putu za Novi Sad, prodaju se kao jedan turistički proizvod i smatramo da je to veoma značajno i nastavićemo i ubuduće", saopštio je on.

U sredu popodne u Hotelu " Metropol Palace " DDOR Osiguranje iz Novog Sada će održati panel na kom će biti predstavljena brošura "Riznica ukusa Vojvodine", u kom se nalaze sve potrebne informacije o tradicionalnim vojvođanskim jelima.

Srodne vesti