Danas: Blokiran finansijski izveštaj Tanjuga za 2016. godinu

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Nov.2017, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas: Blokiran finansijski izveštaj Tanjuga za 2016. godinu

Novinska agencija Tanjug nije donela odluku o usvajanju finansijskog izveštaja za 2016. godinu jer Vlada Srbije nije imenovala članove Nadzornog odbora, objavio je list "Danas".

Po pisanju tog lista, direktorka Tanjuga Branka Đukić je tražila odgovor ministarstava privrede i finansija i Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo da li su članovi bivšeg Upravnog odbora u Tanjugu dužni da obavljaju svoje poslove i pošto im je istekao mandat, a članovi Nadzornog odbora nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << imenovani. Pitala je i ko je u takvoj situaciji nadležan da potpiše godišnji finansijski izveštaj.

U odgovoru Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo se navodi da nisu nadležni za to pitanje, a ministarstva se nisu ni oglasila.

Posle neuspele privatizacije Tanjuga, Vlada Srbije je 3. novembra 2015. godine donela odluku o gašenju te novinske agencije.

Kako piše Danas, od tada Tanjug "nesmetano radi koristeći državnu pomoć kroz projektno finansiranje medija, bez zakonskog osnova".

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević je rekao da je njegovo ministarstvo poslalo Vladi predlog za rešavanje statusa Tanjuga, i da očekuje da će ono biti doneto posle usvajanja nove Medijske stategije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.