Dali su zeleno svetlo za napad

Izvor: B92, 11.Okt.2023, 21:42

"Dali su zeleno svetlo za napad"

Iran je bio svestan planiranog napada palestinske militantne grupe Hamas i suštinski ''dao zeleno svetlo'' napadima, kaže izraelski zvaničnik.

Uprkos tome što su američki obaveštajci ranije danas rekli da su visoki zvaničnici iranske vlade ''bili iznenađeni'' napadom na Izrael.

Pozivajući se na neimenovanog visokog zvaničnika izraelske vlade, Si-En-En prenosi da Iran, koji dugo finansira i obučava borce Hamasa, možda nije znao za tačan trenutak napada iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gaze, ali je svakako bio ''svestan operacija Hamasa pre nego što su se dogodile''.

Kada je reč o pretnjama militanata Hezbolaha, izraelski zvaničnik je rekao da Hezbolah trenutno ''omogućava'' palestinskim grupama da napadnu Izrael sa teritorije pod kontrolom Hezbolaha, odnosno iz Libana.

On je dodao da, usled zabrinutosti da će SAD biti uvučene u sukob na bliskom istoku, ''Izrael ne očekuje da će se SAD boriti za nas''.

Istakao je da će američki nosač aviona i prateći borbeni brodovi koji su usidreni u istočnom Sredozemnom moru omogućiti ''dugačku pokrivenost'' u slučaju šireg regionalnog sukoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RT: Izrael je unapred znao za napad Hamasa – američki zakonodavac

Izvor: Vostok.rs, 11.Okt.2023

 . Tri dana pre Hamasovog napada velikih razmera na Izrael, egipatske vlasti su upozorile svoje kolege u Tel Avivu da je takva operacija neizbežna, izjavio je novinarima u sredu predsednik Komiteta za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD Majkl Mekol.. „Znamo da je Egipat upozorio...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.