Otkriven glavni cilj IDF – eliminisati vođe

Izvor: B92, 10.Okt.2023, 23:59

Otkriven glavni cilj IDF – eliminisati vođe

Ubijanje rukovodećih pripadnika palestinske militantne grupe Hamas glavni je prioritet Izraelskih odmbrambenih snaga, izjavio je portparol IDF Danijel Hagari.

"Nećemo se zaustaviti u nastojanju da se eliminišu visoki zvaničnici Hamasa, to nam je glavni prioritet'', rekao je Hagari, nakon što su sinoć u izraelskim udarima ubijena dva visokorangirana pripadnika Hamasa, i dodao da izraelske trupe još traže teroriste u južnom Izraelu, prenosi Tajms of Izrael.

Istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da je danas u tim potragama ubijeno devet terorista u raznim izraelskim gradovima na jugu zemlje.

''Direktiva snagama je jasna - pronađite teroriste i uništite ih'', rekao je on.

Istakao je da su pored toga pronađena tela 103 terorista samo u kibucu Beri, nakon što su ubili više od 100 Izraelaca u tom kibucu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izraelska vojska: Prioritet je eliminisati rukovodeće ljude Hamasa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2023, 08:20

Ubijanje rukovodećih pripadnika palestinske militantne grupe Hamas glavni je prioritet izraelske vojske, izjavio je vojni portparol Danijel Hagari.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

"Dali su zeleno svetlo za napad"

Izvor: B92, 11.Okt.2023

Iran je bio svestan planiranog napada palestinske militantne grupe Hamas i suštinski ''dao zeleno svetlo'' napadima, kaže izraelski zvaničnik...Uprkos tome što su američki obaveštajci ranije danas rekli da su visoki zvaničnici iranske vlade ''bili iznenađeni'' napadom na Izrael...Pozivajući...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.