Dačić: Verovatno i o Beogradu

Izvor: B92, 08.Jul.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Verovatno i o Beogradu

Beograd -- Lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je da nije bilo razgovora sa DS-om o vlasti u Beogradu, ali da će verovatno i o tome razgovarati.

Dačić je agenciji Beta rekao da su DS i SPS potpisali koalicioni sporazum o republičkoj vladi i da im predstoji potpisivanje sporazuma o političkom pomirenju i zajedničkoj viziji Srbije. "Nije bilo razgovora o koalicijama na lokalnom nivou i do sada je to bilo prepušteno opštinskim, odnosno lokalnim odborima", rekao je lider SPS-a.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Na pitanje da li će početi razgovore o formiranju vlasti u Beogradu, kazao je: "Verovatno ćemo i o tome razgovarati ", i ponovio da "do sada nije bilo nikakvih razgovora".

Dačić je naglasio da prvo predstoji razgovor o potpisivanju sporazuma ili deklaracije o političkom pomirenju kao osnovi za zajedničku odgovornost za budućnost Srbije, odnosno za ostvarivanje vizije Srbije kao demokratske, kulturne, ekonomski razvijene i socijalno pravedne države.

Lider demokrata i predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da ne učestvuje u pregovorima za formiranje vlasti u Beogradu, i da to rade gradski stranački organi.

Na pitanje kada će biti poznato ko će formirati vlast u Beogradu, Tadić je odgovorio da veruje da će to biti u narednih nekoliko dana.

Milosavljević: Preslikati koaliciju

Jedino dobro za Beograd i Srbiju jeste da se formiraju iste koalicije u Republici i u Beogradu, kaže Tomica Milosavljević iz G17.

Tomica Milosavljević, potpredsednik G17 plus i ministar zdravlja Srbije, za Politiku kaže da će G17 plus čvrsto stajati iza svog stava "da je logično i razumno da onakav dogovor koji bude bio postignut na nivou republičke vlade - bude postignut i na nivou prestonice”.

Milosavljević u izjavi Tanjugu nije hteo ni da potvrdi niti da demantuje da lista Za evropsku Srbiju razgovara o formiranju koalicije u gradu sa koalicijom SPS-PUPS-JS.

"Izabrana je nova vlada Srbije, a za 14. juli je zakazana sednica Skupštine grada, na kojoj će odbornici reći svoju reč", rekao je Milosavljević i naveo da vlast na republičkom i gradskom nivou može biti različita, ali da "ovo nije logičan trenutak za takvo rešenje".

Na pitanje šta je pokriće za optimizam "evropske liste" da će sa socijalistima ipak voditi i Beograd, on je odgovorio da će "odbornici umeti da odgovore zadatku" koji im je narod dao na izborima.

DSS: Nema najava o raskidanju sporazuma

Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović izjavio je da DSS nema najave da će Srpska radikalna stranka ili Socijalistička partija Srbije eventualno raskinuti koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Beogradu.

"Predstavnici DSS-a, radikala i SPS-a imaju svakodnevne sastanke. Videćemo šta će biti na konstitutivnoj sednici gradske skupštine 14. jula. Nemamo najave ni SRS-a, ni SPS-a da će izaći iz ove koalicije", rekao je Mladenović na konferenciji za novinare.

Mislim da smo ozbiljni ljudi, da smo dali reč i nadam se da će svi ostati pri onom što su potpisali i ispoštovati tu reč, izjavio je Mladenović.

SRS i NS i dalje veruju u sporazum

Predstavnici Srpske radikalne stranke i Nove Srbije Aleksandar Vučić i Dubravka Filipovski izjavili su danas da i dalje veruju u koalicioni sporazum o gradskoj vlasti u Beogradu koji su potpisali sa kolicijom oko Socijalističke partije Srbije.

Povodom izjave predsednika Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića da do sada nije bilo razgovora sa Demokratskom strankom o formiranju vlasti u Beogradu, ali da će "verovatno i o tome razgovarati", Vučić je rekao da mu je takva izjava čudna, pošto već postoji potpisan koalicioni sporazum.

"Mi imamo potpisan koalicioni sporazum, i ja zaista verujem u opstanak tog dogovora", kazao je Vučić agenciji Beta.

I potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski kazala je da veruje u opstanak gradske koalicije u Beogradu i principijelnost Socijalističke partije Srbije.

"Mi imamo potpisani koalicioni sporazum na nivou Beograda i očekujemo od Socijalističke partije Srbije da se drži dogovora i da i ovih nekoliko dana, koliko je ostalo još do formiranja gradske vlasti, ostane onako kako smo se dogovorili", rekla je Dubravka Filipovski agenciji Beta.

Ona je podsetila da su i organi Socijalističke partije Srbije ranije podržali i potvrdili odluku o formiranju gradske vlasti u Beogradu sa radikalima i narodnjačkom koalicijom.

"Ako neko želi da učestvuje u nečijoj samovolji, mi ne možemo to sprečiti i čista obraza ćemo se povući, ali ne očekujem da će do toga doći", navela je Dubravka Filipovski.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DSS: NADAMO SE BEOGRADU

Izvor: Kurir, 08.Jul.2008

BEOGRAD, 08. jul 2008. (FoNet) - Portparol Demokratske stranke Srbije (DSS) Andreja Mladenović izjavio je danas da DSS nema najave da će Srpska radikalna stranka (SRS) ili Socijalistička partija Srbije (SPS) eventualno raskinuti koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Beogradu. Predstavnici DSS,...

Nastavak na Kurir...

Dačić: "Verovatno i o Beogradu", SRS i NS i dalje veruju u sporazum

Izvor: Blic, 08.Jul.2008

Predstavnici Srpske radikalne stranke i Nove Srbije Aleksandar Vučić i Dubravka Filipovski izjavili su danas da i dalje veruju u koalicioni sporazum o gradskoj vlasti u Beogradu koji su potpisali sa kolicijom oko Socijalističke partije Srbije. Ranije je predsednik SPS Ivica Dačić rekao da da nije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.