Dačić: Nismo razgovarali o Beogradu - ali verovatno hoćemo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nismo razgovarali o Beogradu - ali verovatno hoćemo

BEOGRAD - Zamenik premijera Srbije i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da do sada nije bilo razgovora sa Demokratskom strankom o formiranju vlasti u Beogradu, ali da će "verovatno i o tome razgovarati".

"Nije bilo razgovora o koalicijama na lokalnom nivou i do sada je to bilo prepušteno opštinskim odnosno lokalnim odborima", rekao je lider SPS-a.

Na pitanje da li će početi razgovore o formiranju vlasti u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Beogradu, kazao je: "Verovatno ćemo i o tome razgovarati " i ponovio da "do sada nije bilo nikakvih razgovora".

Dačić je naglasio da prvo predstoji razgovor o potpisivanju sporazuma ili deklaracije o političkom pomirenju kao osnovi za zajedničku odgovornost za budućnost Srbije odnosno za ostvarivanje vizije Srbije kao demokratske, kulturne, ekonomski razvijene i socijalno pravedne države.

Upitan koliko će se deklaracija baviti prošlošću, a koliko budućnošću, Dačić je kazao da se ona zasniva na konsenzusu da se prevaziđu politička sporenja i sukobi iz prošlosti.

"Neophodno je da se desi političko pomirenje, da bi se došlo do zajedničkog imenitelja za ostvarivanje vizije Srbije", rekao je lider socijalista i ukazao da "i deklaracija na neki način pokazuje da je nova vlada upravo vlada levog centra".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.